fredag 24 maj 2013

Bagels med chiafrön

The American dream, efter att ha planlagt höstens resa och läst i guideböcker blev suget efter Bagels för stort. Det tog hela kvällen att baka bagels, men det var det värt =)

Veganvänliga Bagels 
Ugn 220*c 14 stk
25g jäst
5 dl vatten 37*c
2 tsk salt
0,5 dl ljus sirap gärna agavesirap
12 dl vetemjöl, ekologiskt

2 msk socker
Sesamfrö
Chiafrön
smält smör/ eller äggvita

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet.När jästen har löst upp sig,tillsätter du salt,sirap och sikta ned det mesta av vetemjölet.
Använd maskin eller handkraft och knåda degen tills den har fått en fast form.
Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
När den jäst färdigt ta upp degen på en mjölad bänk och dela den i två delar. Dela därefter halvorna i 7 bitar. Rulla ut ca 20cm degkorvar som du sedan klämmer i hop till en bagel. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Koka upp vatten och 2 msk socker i en vid kastrull, koka 4 stk i taget i ca 3-4 minuter. Lägg dem på bakplåtspapper eller en smord bakplåt. Pensla smör eller äggvita på bageln och strö över sesamfrön och chiafrön. Stek i ugnen i ca 20 minuter tills de ha rfått en gyllene färg. Låt svalna på galler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kautakeino

Ja vi har bokat en helg till Kautakeino. Någon åker till Spanien och någon väljer att åka till Nord Norge… VG skriver att det är nu -34 grad...