Faktiskt....
Rätta mig om jag har fel, men den här kladdkakan har jag fått väldigt bra kritik för.Både av stora och små.
Världens bästa kladdkaka
Till en form behöver du:0,5 dl olja ( jag använde en blandning av raps och olivolja, ren olivolja sätter för mycket smak)
50 gram smör
3 ägg
1 dl brunt farinsocker
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Bröda gärna formen med smältsmör/olja och kokosflingor eller ströbröd
ca 8 plattor med after eight eller annan mumsig choklad.
Gör så här:
Ugnen ska vara 150*c
-Smält smöret i mikron och blanda med oljan
- Vispa ihop ägg med strösocker och farinsocker. Tills det blir luftigt och fint.
- Blanda ihop resten de torra grejerna i en skål, vänd sedan försiktigt ned det i äggblandningen. Försök att ha lite tålamod och blanda allt utan att pressa ur all luft ur smeten ;)
- Häll i hälften av smeten i en form med löstagbar botten ( 24cm i diameter). Placera ut chokladen och fyll på med resten av smeten. Här behöver du en slickepott för att fördela den ganska tjocka smeten utan att blanda in ströbröd/kokos som sitter fast i formen.
-Grädda kladdkakan i 30 minuter på 150*c, Stäng sedan av ugnen och låt den stå i eftervärmen ca 15 minuter.
-Servera med ett leende och passande tillbehör som förexempel glass,vaniljsås eller grädde.
Tyvärr har jag inte några bilder på kakan, den tog slut så fort!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning