onsdag 27 november 2013

Matkurs med BAMA

Ifrån klockan 09.00 till 16.00 idag var jag. En matkurs på Radisson BLU Beitostölen. Representanter i från BAMA som är en frukt och grönt leverantör här i Norge var på plats. Kocken Harald Osa som varit med i det Norska kocklandslaget i 15 år pratade om Norsk mat och matkultur. Han fick oss att reflektera över mycket och när vi blev indelade i grupper för ett grupparbete försvann tiden:) Det finns oändligt mycket att diskutera runt det här ämnet.
Gunn Heléne Arsky berättade vad som är bra med frukt och grönt. Och gick igenom närings innehåll. Mat för att må gott och få ett längre och friskare liv hade hon nyckeln till. I konferens rummet fick vi  smoothie,nötter,frukt och fint upplagda grönsaker i alla varianter. Kockarna hade ordnat med "gröna" shots med kål och grillad tomat. Vi fick också Rakfisk, Valdres blev där med representerat. 
När det var dags för lunch var nog ingen hungrig, föränn de fick se buffén!!
Oj oj oj... Helt otroligt vad kockarna hade trollat fram. Jag kan inte räkna upp allt men se på bilderna så förstår du. Allt grönt och härligt. 
Tack till alla som gjorde den här dagen till en superdag. Jag hoppas verkligen det blir en uppföljning:) 






1 kommentar:

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kautakeino

Ja vi har bokat en helg till Kautakeino. Någon åker till Spanien och någon väljer att åka till Nord Norge… VG skriver att det är nu -34 grad...