Vi var sju stycken som hade bokat bord på Fjellgården den här kvällen. I flera veckor hade vi sett fram till matupplevelsen. Och brödrerna Grönolen levererade och det med besked ;)
Menyn bestod av 6 rätter inkluderat en vilorätt bestående av sorbè. Kocken Öyvind hade också valt ut olika viner till alla rätter. Vi startade upp med ett glas Prosecco innan middagen och blev hälsade varmt välkomna. Öyvind gick igenom menyn och det utlöste nästan aplåder och flera höga och lyckliga utsagn ifrån gästerna.
Öyvind presenterar menyn och vinerna. |
Första rätten med huvudingrediens krabba låg på en jordärtskockpannacotta. |
Marulk eller Breiflabb som det heter på norska |
Sorbè med lime. Jag plasserade mig bredvid Åge och blev därför belönad med TVÅ av den här härliga Sorbèn |
Hjort med gudomliga tillbehör och fantastisk sås |
Innan det var dags för sista rätten fick vi en osttallrik med rosgele och hemmalagat knäckebröd. |
Vinnamnen man alltid glömmer... |
Trevligt sällskap och fantastisk mat. Och ett stort tack till Tor Erik som körde de flesta av gästerna hem igen. Tänk vilken service! Jag somnade gott och belåten...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning