Machu Picchu

Vi kom till Aguas Calientes på kvällen. Platsen är känd för sina varma källor, där av namnet. Agua-vatten Calor-varmt. Det yrde av folk. Högvis med turister som alla har samma mål. Aguas Calientes är den by som ligger närmast Machu Picchu och alla bussar går härifrån. Trånga gränder där restauranger och backpacker hostel ligger rad på rad. Tydligen var det fest hela nätterna här pluss att många vill se soluppgången på Machu Picchu och måste då gå upp vid 02:00 tiden på natten.
Det var härligt att få sova i en säng och få en varm dusch på hotellet. En Cusqena öl för att fira vandringen blev det också. Men vi bestämde oss för att mötas kl04:00 i receptionen, ingen sovmorgon alltså.
Dagen D, vi skulle äntligen få uppleva den bortglömda Inkastaden på nära håll. Vi möttes av regn,dimma och mer regn. Bussen tog 25minuter och när vi kom fram var vi en av de första grupperna på plats. Guiden tog med oss upp till en utsiktsplats, eftersom vi nu var ca 1500 meter lägre än vi varit på flera dagar hade vi ett bra tempo upp trapporna:) det kändes bra. Väl uppe fick vi vänta en stund innan dimman lättade och Vayna Picchu visade sig. Ett grönt fantasi landskap kom fram ur dimman och regnet. Molnen slingrade sig runt bergen och dalarna. Det kan bara beskrivas som att det var här de fick inspiration till Avatar filmen. Efter alla fotoshoots gick vi med guiden i 3-4 timmar. Han berättade levande historier om den heliga staden och allt som hörde till. Cheo kan otroligt mycket och tack vare han har vi fått med oss så mycket mer av upplevelsen.

1 kommentarer:

Ole Martin sa...

Fantastisk. Om et års tid er det min tur, gleder meg.

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare