fredag 12 oktober 2012

Lares trek v.s Inkaleden

Den Inka leden vi hör mest om är den som går hela vägen till Machu Picchu. Nu är det inte den enda Inkaleden som finns. Inka folket gjorde många vägar mellan tempel och byar. Nackdelar med att gå den kända leden har visat sig vara ganska många. Alla i vår grupp var på utkik efter en unik och spännande upplevelse. Vi mötte inte andra turister på flera dagar och mötet med lokalbefolkningen uppe i bergen var genuin. När vi spelade fotboll med kidsen och när vi gav cocablad till den gamla mannen som säkert var 10000 år gammal. Är saker du tar med dig vidare. Två stycken i vår grupp gick den kända Inkaleden. De hade gått i kö och när de skulle campa på kvällen var det ca 200stk i varje campläger. Det är heller inte lov att ta med djur att bära packningen. Vilket gör att den är begränsad till 6kg pr.person inkl sovsäck och liggunderlag som väger 3kg om man hyr det på plats. Vi hade hästar och alpackor som bar åt oss. Det var väldigt bra eftersom vi kunde ta med dubbla liggunderlag och de varmaste kläderna.
Vårt Crew bestod av guiderna Cheo och Edith, två kockar och fyra "häst gubbar". Otroligt vilket jobb de gjorde. Alltid glada och uppe före tuppen. De sprang med hästar och alpackor förbi oss till campen när vi gick och flåsade som mest. Maten var helt fantastisk och gjord på lokala råvaror. Vi gav bort alla cocablad vi hade kvar till crewet och jag gav bort min tjockaste fleecejacka till Edith som var guide.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kautakeino

Ja vi har bokat en helg till Kautakeino. Någon åker till Spanien och någon väljer att åka till Nord Norge… VG skriver att det är nu -34 grad...