torsdag 11 november 2010

Kladdkaka utan ägg

Jag hade inga ägg hem och orkade inte handla.
Det fick helt enkelt bli en kladdkaka utan ägg...

Kladdkaka utan ägg

2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl. vetemjöl
1 tsk. bakpulver
4 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk

Hacka lite mörk choklad och strö på toppen av kakan innan du gräddar den


1. Vispa socker och
smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i mi
nst 2 minuter.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
5. Grädda i 150° i 35-40 min.

2 kommentarer:

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...