onsdag 8 november 2023

Oranjestad

Oranjestad är huvudstaden på Aruba. Vi tog bussen dit i från Eagel Beach, det tog ca 10 minuter och kostade 2,6$
Staden påminde oss om Curaçao huvudstad, med sina färgrika hus och karibiska design.
Staden beboddes först av Arawakindianer innan sjöfararen Alonso de Ojeda ”upptäckte” ön 1466.
Västindiskakompaniet tog över1636 och staden blev en ort i det Nederländska Västindiska Kompaniet. 1797 blev Oranjestad huvudstaden på Aruba.
Vid hamnen mitt i centrum där kryssningsfartyget lägger till står den här välfotograferade skylten.
I reklam om Aruba får man en känsla av att det finns flamingon överallt. Men de enda vi har sett är de här två. 
Vid Renecance Marketplace. Men alla souvenir,kläder och leksaker har flamingo på sig. 🦩 De enda som finns på än är de som går på de privata öarn The Palm och Renecance Island. Vi får hålla oss till pelikaner och strutsar.
Färgglada hus i centrum 
Här poserar jag med drottning Vilhelmina. Hon var också på besök i Jotunheimen och bodde på hotell vid Bygdin, Bygdesheim. Hon regerade Nederländerna från 1898-1948. 
Vilhelmina styrde under de båda världskrigen. Först fick hon kritik för att hon flydde nazisterna. Men efter kriget vände opinionen till hennes fördel. Till skillnad mot Leopold III av Belgien som valde att stanna i landet. Men fick mycket kritik för sin eftergift av kriget. Vilhelmina berömdes för sin roll som patriot symbol för Nederländernas motstånd mot ockupationsmakten. (Hon satt i exil i Storbritannien under andra världskriget.)

Det är inte långt till havet någonstans på den här ön. Vi följde en promenad längs med vattnet. Här dök det upp många ödlor att ta kort på.
Det bor ca 35.000 i huvudstaden. Och många, många ödlor.
110.000 personer bor på ön. Den är 4 mil lång. Officiella språk är papimento och nederländska, men de flesta talar även spanska och engelska. De har egen valuta arabiska florentiner, men man kan betalande US dollar överallt. På affären har de priser både i inhemsk valuta och dollar. Ön blev självständig 1 januari 1986 men går under kungadömet Nederland och har samma kung som fastlandet. Wilhelm Alexander av Nederländerna.
Kaffebar i centrum !













1 kommentar:

  1. Sexleksaker kommer att förbättra din sexuella tillfredsställelse och hjälpa till med din intimitet. Du borde göra sexleksaker till en del av ditt sexuella välbefinnande! Köp sexleksaker för ett roligare sexliv! Roligare ensamtid med sexleksaker! Det finns ett fantastiskt utbud av sexleksaker, sexuella hjälpmedel och förbättringar tillgängliga på Sextoysonlinestore.com i sexbutiken för kvinnor och män. En del av oss tar det som något helt naturligt att använda spännande sexleksaker för att tillföra något nytt till vårt sexliv. Andra går och funderar på vad de ska göra och vilka möjligheter det finns för att göra deras sexliv mer intressant, roligt och spännande. Svaret är förstås sexleksaker! Det finns en mängd sexleksaker som kan ta ditt sexliv till helt nya nivåer. Vem vet, kanske kommer detta att leda till att du plötsligt upplever något du aldrig känt förut, något nytt som ger dig en sådan fantastisk känsla och sexuell njutning kombinerat med spänning och nyfikenhet att du kommer fortsätta att göra sexleksaker till en naturlig del av ditt liv . Här finns sexleksaker för både kvinnor och män - ta en titt på vårt sexleksaks sortiment och hitta något som du tycker ser spännande ut och som kanske passar dig och dina behov! Sex ska vara behagligt och idag finns det en hel uppsjö av sexleksaker som är speciellt framtagna för att ge dig precis den sexuella stimulans du vill och behöver. Det finns sexleksaker som du kan använda tillsammans med din sexpartner för att göra sexet extra bekvämt och utmanande. För många kan det kännas pinsamt att föreslå användning av sexleksaker med sexpartner. Det finns fortfarande ett tabu och en rädsla för att din sexpartner ska känna sig otillräcklig om du föreslår att du ska introducera sexleksaker i ert sexliv tillsammans. Men med bra kommunikation, ett öppet sinne och ett stort utbud av härliga sexprodukter kommer du garanterat att kunna ta din sexnjutning till nästa orgasm nivå. De flesta av sexprodukterna och sexleksakerna finns på Sextoysonlinestore.com ❤

    SvaraRadera

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...