onsdag 1 november 2023

Cruise day och Peruansk restaurang

Efter frukost gick vi till stranden. Tisdag = Cruise day. Kryssningsfartygen går in till Oranjenstad och släpper av sina gäster. Stränder, barer, affärer fylls upp med glada turister i från hela världen. 
När vi kom till Eagel Beach såg vi ett stort kryssningsfartyg med rättning huvudstaden, det tog inte många timmarna innan stranden intogs. 
Vår strandkung Dave hade redan lagt sig till rätta och flyttat ut sitt möblemang. Hans kompis Tom låg också på sin plats.
Dave var på högvakt i dag, tre tjejer hade lagt ut sina handdukar framför hans solsäng, vid ett obevakat ögonblick. 
När de kom upp från havet fick de vara så goda att flytta på sig. 
Vi satt stilla i våra solstolar och såg allt utspela sig. Tom och Dave hade en diskussion om kryssnings turisterna, att det började bli trångt nu. 
Havet var härligt, i dag också. Jag har köpt en ”nudel” att flyta på. Kan ligga hur länge som helst i havet och se på folk. I dag var det en del fiskar också. Det var tydligen inte så vanligt inne vid strandkanten, några strandgäster fick lite panik.
Jag ser fram till att snorkla på de andra stränderna när vi får vår hyrbil.
Vi gick en långpromenad till Druif Beach, egentligen där vi skulle ha bott om inte Ving hade avbokat vår resa. Vilken skillnad på strand, den var nästan helt borta och det låg palapas på sned och ute i vattnet. Det var inte bara, bara att flytta på dem då de sitter fast i cementblock. Vilken tur i oturen vi haft.
Dave och tjejerna…En väldigt missnöjd Dave.

Min nya bästa vän, nudeln…

Här guppar alla runt i havet. Amerikanarna drar sig inte för att fråga ut oss var vi kommer i från, vad vi jobbar med och om vi besökt Aruba förut. De flesta frågar också vilket språk vi talar.
 
Vi lämnade Dave och Tom med kryssningsturisterna och gick hem vid 12 tiden. Wiggo stekte upp lite ris till lunch och vi tog en siesta. Vi är lite dåliga på att hålla oss vakna på kvällen och vi hade en reservation på The Kitchen Table, därför behövde vi ladda lite. Man blir trött av att simma och sola hela förmiddagen.
31 oktober och Halloween. Jag hade min Harry Potter baddräkt på mig. Med the deathly hollows, och Wiggo sina shorts med Death Eaters. Några Cruise turister hade också Halloween inspirerade badkläder.

Klockan 18.00 hade vi vår reservation på The Kitchen Table. En Peruansk fin restaurang. 
När vi kom dit var vi först, blev varmt välkomna av hovmästaren. Han förklarade att vi skulle sitta tillsammans med andra på ett långbord.  Vi fick inte sitta vid sidan av varandra, men mitt i mot, det skulle kännas som om vi var en stor familj. Även om vi aldrig hade träffats förr. 
Vi fick varsitt glas med bubbel och satte oss. Inte långt efter kom det två par från New York. De var rätt på sak och ville veta allt om oss och var väldigt trevliga. Sedan kom ytterligare ett par i från Boston/Jamaica och en familj från Ryssland/Ukraina/USA. Alla bodde i USA men hade olika ursprung.
När alla hade bekantat sig med varandra tog de med oss en trappa upp till matsalen. Här var det dukat upp med ett nytt långbord och vi kunde se kockarna förbereda maten.
Första rätten var Ceviche vilket är min favoriträtt. Superbra och stämning runt bordet och den lilla tjejen på 5 år som tillhörde den ryska/amerikanska familjen var så väluppfostrad och snäll. Helt otroligt. Måste varit ganska tråkigt för henne med en sådan här fin middag. Hon fick Mac and Chees.
Efter 4 rätter var det en pause på 20 minuter där vi fick sträcka på benen och mingla vid poolkanten. En av tjejerna från New York tog en gruppbild av oss alla, får se om jag får den senare.
De ville att vi skulle besöka dem i dag på stranden Playa Linda, men vi får se om vi gör det. En av dem ville också komma till Norge och jaga hare. Han jagade hjort i New York
Artisterna/kockarna bakom dagens meny

Gänget från New York, Long Island.

Hilary från Boston

Efter middagen åkte de vidare till ett Casino, men vi ville inte följa med dit.
En av efterrätterna, vanilj glass och en mousse  gjord av helt speciella bär som heter lucuma,från Peru de växer bara på hög höjd.

File mignon


Red snappar med limesås, en av de bästa rätterna enligt mig.




1 kommentar:

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...