torsdag 23 april 2020

Klatrehytta - Tretopphyttene

Fem mil i från Gjøvik, utanför Hamar ligger det en ö som heter Helgøya. Jag hade aldrig  hört om den men här ligger Klatrehytta. På ön finns en Klätterpark, Helgøya Klatrepark. I klätterparken har de bygt en stor trädkoja.  Vi tog med oss grillmat och övernattade en natt i kojan. 

På verandan fanns den här stekhällen, mycket praktiskt då de råder eldningsförbud i från den 15 april.
Vi stekte omelett på den också till lunch dagen efter.

Kvällsutsikten i från kojan mot sjön Mjøsa.

Så här ser det ut när man går in.


Flera ekorrar kom på besök, de var först lite skeptiska mot Bellman. Men det gick över när de förstod att han inte jagade dem.

Jättefin utsikt.

När vi vaknade nästa morgon  gick vi en promenad runt hela ön. Det tog oss näst intill 2,5 timme. Bellman var trött när vi kom tillbaka, det var ju sommartemperatur ute. Vi är inte riktigt vana det. Otroligt härligt att se vitsippor, blåsippor och smultronblomst.





Det var många gårdsaffärer runtomkring. De såldes kyckling, ägg och grönsaker. Jordbruket dominerade landskapet och det luktade skit mest hela dagen då alla traktorer var ute och körde på åkrarna.
Vi hade det väldigt fint här tyvärr var inte cafeerna öppna på grund av situationen som är i världen, vill jag tro. Men nästa gång blir det fika på en av gårdarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...