Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

torsdag 10 augusti 2017

Hallon

Bringebær Hindebær Hallon...
Fick en ny leverans av färska bör i från Otta. 5kg hallon. Det blev till hallonsylt, torkade hallon,hallonglass och smoothie.
Jag fick alltid hallonglass av farmor på somrarna i Lennartsfors. Smeten i det här receptet smakade precis som farmors glass. Hoppas att slutresultatet också blir bra. 
 6 portioner HALLONGLASS
250g färska hallon
2 ägg
3 msk florsocker
2tsk vaniljsocker
3 dl grädde 
Gör så här
Mixa alla hallon till en sås
Vispa grädden halv stel
Vispa ihop ägg,florsocker,vaniljsocker 
Blanda ihop äggröran med hallon och ner i grädden.
Om du inte har en glassmaskin, vilket jag inte har. Frys ner smeten i en plastlåda eller bakform. Rör i glasssmeten efter ca 30 minuter och sedan igen efter 30 minuter. För att undgå krystalisering. Frys i minst 2 timmar till.
Tina glassen ca 30 min i rumstemperatur innan servering.
Flera burkar hallonsylt! Det blir gott till våfflorna i vinter
Hallonglassen innan den åkte in i frysen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Höstdagar

Söndag i fjället. Jag och Bellman gick en tvåtimmars tur efter frukost. Fantastiskt höstväder! Det ver nästan inga andra ute på förmiddagen....