Hallon

Bringebær Hindebær Hallon...

Fick en ny leverans av färska bör i från Otta. 5kg hallon. Det blev till hallonsylt, torkade hallon,hallonglass och smoothie.
Jag fick alltid hallonglass av farmor på somrarna i Lennartsfors. Smeten i det här receptet smakade precis som farmors glass. Hoppas att slutresultatet också blir bra. 
 6 portioner HALLONGLASS
250g färska hallon
2 ägg
3 msk florsocker
2tsk vaniljsocker
3 dl grädde 
Gör så här
Mixa alla hallon till en sås
Vispa grädden halv stel
Vispa ihop ägg,florsocker,vaniljsocker 
Blanda ihop äggröran med hallon och ner i grädden.
Om du inte har en glassmaskin, vilket jag inte har. Frys ner smeten i en plastlåda eller bakform. Rör i glasssmeten efter ca 30 minuter och sedan igen efter 30 minuter. För att undgå krystalisering. Frys i minst 2 timmar till.
Tina glassen ca 30 min i rumstemperatur innan servering.
Flera burkar hallonsylt! Det blir gott till våfflorna i vinter
Hallonglassen innan den åkte in i frysen


posted under , , |

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Gadgeten innehöll ett fel

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare