INTE släppa taget - Synshorn Via Ferrata

Utbyggningar med Via Ferrata installationer har exploderat i Norge den sista tiden. Nu har vi vår egen här på Beitostølen. I morse var det dags att testa den. Vi möttes på kontoret klockan 08.30 och när klockan passerade 09.00 började vi uppstigningen till startpunkten av Synshorn Via Ferrata.

Vi satte på oss hjälmar och gick igenom hur selen med bromsfunktion fungerade.
Synshorn Via Ferrata har flera alternativ att välja på, i dag testade vi den som kommer att guidas mest i sommar. Vi "klickade" oss in på vajern med karabinerna, en i taget. Sedan var det bara att börja klättra upp fjällsidan. 

Daniel blickar ut över Bygdin

Patrick (Beito Aktiv) och Daniel

En liten matbit i komfortzonen

Daniel och jag 
Äventyret på Synshorn är indelat i ett par platser där du kan koppla av och njuta utsiken. Det kommer förmodligen bli en held el "fjellfies" här i sommar. Det är inte så lätt att ta kort eller filma när man själv klättrar. Du behöver en hand att flytta karabiner med och den andra vill du gärna hålla tight runt ett fäste. Några partier är luftiga, och din kropp jobbar i från väggen, men det är bara att hålla i sig. Mitt bästa tips är att INTE släppa taget. Du är säkrad, men det kan bli en bra flygtur på ca 3 meter om du har oturen att tappa taget precis innan du ska koppla om dig till nästa vajer. Utsikten tar andan i från dig. Det är en magisk känsla av frihet när du ser ut över landskapet och bara dinglar med benen utöver bergsklipporna.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare