Chattanooga

Vi körde vidare mot Nashville och bestämde oss för att stanna en natt i Chattanooga.

Jag föll direkt för namnet på staden. 
Trodde inte att staden skulle vara så stor, 171.000 invånare(2004). Sångaren Usher kommer i från Chattanooga. 1815 grundades Chattanooga och var krigsskådeplats under det Amerikanska inbördeskriget, slaget vid Chattanooga. Sydstaterna förlorade många mannar i den kampen år 1863.
Vi besökte utsiktsplatsen där slaget var och det lilla museet. Fantastisk utsikt över hela dalen.
Jag hade hört om en marknad i Chattanooga så vi satte GPSN på Market Place och körde dit.
I en stor paviljong hade de lokala bönderna och hantverkare radat upp sig. Längst in i paviljongen stog en stor scen där ett storband spelade. Stämningen var på topp i Chattanooga en söndags eftermiddag. Utvalet av grönsaker och mat var oändligt. Det fanns också flera vegetariska och veganskt alternativ. Även i centrum såg vi att det fanns veganskt caféer och vegetariska restauranger. Det var för oss helt unikt jämför med de andra platserna vi har besökt. 
På marknaden såldes vegansk ost,ekologiska grönsaker,handgjorda tvålar och trähantverk. Jag köpte lavendeltvål och Jon fick med sig en jätte fin trätraktor. Vid utgången satt en man och trampade för brinnande livet. Han sålde ekologisk juice och juicemaskinen drevs av fotkraft. Vi beställde en morot och ingefära juice. Kalasgott!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare