tisdag 8 april 2014

Veganska kanel och kardemumma bullar


Du behöver:
75g mjölkfritt margarin 
3 dl soyamjölk 
25g jäst
1 krm salt
0,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
8-9 dl vetemjöl 

Fyllning
75 g rumstempererat mjölkfritt margarin
0,75 dl strösocker
1 msk kardemumma
1 msk kanel

Frosting
Florsocker
Karamellfärg
Lite vatten 

Smält smöret och tillsätt mjölken låt svalna till 37grader.
Finfördela jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen och rör tills jästen smält.
Tillsätt salt,socker,kardemumma och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 40 min

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Knåda degen och dela den i två. Kavla ut en del och smörj på fyllningen. Rulla ihop och skär i bitar.
Låt de jäsa i ytterligare 25 min
Pensla med soyamjölk innan de gräddas i 5-7 minuter på 250*c

När bullarna har fått svalna lite blanda ihop frostingeb och ringla på bullarna.
Gott gott i gott gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Isfiske och silver

Isfiskartävling på Miron. Här var det full rulle hela lördagen med stora och små isfiskare. Tävling i kastspö för barnen med indelning i frå...