Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

tisdag 8 april 2014

Piroger med grönalinser


Deg till ca 14 stk
25g jäst
3 dl soyamjölk
100g mjölkfritt margarin
1tsk salt 
Ca 8-9 dl grovt vetemjöl
1/5 dl krossade linfrön

Smula jästen i en bunke och värm mjölk och margarin tills det blir fingervarmt,37*c.
Blanda ned lite vätska i bunken och lös upp jästen. Tillsätt salt och resten av vätskan. Häll i lite mjöl i taget och blanda ihop det till en fin och smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.

Fyllning:
3dl okokta grönalinser
1 gul lök
Hackad färsk spenat en påse
1 bit ingefära ca 5 cm
3 tomater
2 msk kinesisk soya
Kryddor efter smak jag använder curry och gurkmeja. Salt och peppar.

Stek under tiden löken, hackad ingefära i olja. Häll i linserna och spenaten och låt det fräsa. Hacka tomaterna och häll i 3 dl vatten samt soya. Koka tills linserna blir mjuka.
 
Kavla ut degen och stick ut runda cirklar med hjälp av en pirogform eller grytlock. Pensla ytterkanterna med soyamjölk klicka i 1-2 matskedar med fyllning på ena sidan av cirkeln och vik i hop. Tryck till kanterna med en gaffel om du inte har en pirogform:)
Pensla dem med soyamjölk innan de gräddas i ugnen ca 12 min på 220*c.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Sandbakkebua

Snart är det mitten av Juli. Enligt Yr.no kommer sommaren till Beitostölen nästa vecka. Det blir kul, kanske man kan ta ett dopp i sjön. De ...