tisdag 25 mars 2014

Vegan våfflor

Plantbaserade våfflor
Våffeldagen idag och det postas bildserie alla sociala medier. Jag hade ingen chans att motstå frestelsen. Det var vara att värma upp våffeljärnet och röra ihop en smet. Lycka! När jag hittade en påse med hjortron i frysen. Tack Eli och Rolf ;)

Recept: 4 våfflor/1-2 personer alltså 
Superfood våfflor:
2 dl ekologiskt vetemjöl
1dl havregrädde
1,5 dl havremjölk 
50g smält plantbaserat smör
1 tsk bakpulver
1 msk socker
0,5 tsk salt
0,5 dl havregryn
En liten hand med chia seeds
Rör ner allt i en skål och sätt in i kylskåpet 15 minuter innan du steker dem. 


Jag åt dem med hjortronsylt, hallonsylt och tofuline glass. I solsken🌞

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Isfiske och silver

Isfiskartävling på Miron. Här var det full rulle hela lördagen med stora och små isfiskare. Tävling i kastspö för barnen med indelning i frå...