lördag 21 september 2013

The road to Hana...

Inga problem när du är van vägarna i Norge.
Vi köpte med oss lunch ifrån vad som kallas den inofficiella turistinformationen för Hana.
Hana Picnic Lunch Co. I guideböcker och broschyrer uppmanas du att kolla läget med de som jobbar här innan du ger dig i väg. Det står att läsa att de vill dela med sig av sin expertis och kunskap.
Vi gick in, sa att vi hade tänkt att åka till Hana och ville ha lite information.
Det vi fick veta var att vi var tvungna att köpa den guidecd de sålde, att vägen var väldigt krokig. och att vi kom helt säkert att bli dåliga och spy om vi bara använde oss av vår guidebok.
Man blir fort lite osäker.
 Med tanke på vad vi berättar själva för våra gäster som ska gå Besseggen, tycker man kanske att vi borde ha lyssnat på damerna bakom disken. Dessvärre möttes vi av sura miner och nästan så att de himlade med ögonen när vi artigt tackade nej,till åksjuketabletter, guide cd och andra saker som var livsviktigt att ta med sig.

Tomtom visade 2 timmar 52 minuter ifrån Paia till Hana. 59 broar och 620 kurvor vilket är i mesta laget till och med i norska mått. Det är själva resan som är målet här, Hana har inte mycket att erbjuda. 
Vi gav oss i väg tillsammans med tomtom, full tank och "nistepakke" lunch. 
Jag var tvärsäker på att de två ingefäratabletterna jag tog inte skulle hjälpa mot de leriga och dåliga vägarna vi skulle färdas på. Men där tog jag fel. ( händer ju inte så ofta ;))
Tabletterna fungerade perfekt, om det berodde på att vägarna var i perfekt skick med fin asfalt eller att hastigheten var snigelfart vet jag inte. Tänk om vi hade så fina vägar hemma..
Javisst var det trångt på vägen och lastbilarna kom lite väl nära i svängarna. Men alla vi mötte släppte förbi varandra och hade tålamod och gott humör. Körningen = inga problem.

Det fanns en miljon olika platser att stanna på efter vägen. Jag föreslår att alla läser på innan de ger sig iväg om det är något speciellt ni vill se. Vi tog dagen som den kom. Hamnade i Garden of Eden som var en botanisk trädgård med massa häftiga blommor och växter. (15$pr pers). Vi stannade på flera platser för att njuta utsikten. Favoriten blev när vi fick bada i ett litet vattenfall. Vattenfallet var verkligen litet, men hjälp så skönt det var att få svalka av sig i friskt källvatten.

När vi vid 12 tiden kom fram till Hana plockade vi fram lunchen och satte oss på en bänk vid stranden. 
Här var det så klart många turister som gjorde som oss åt och badade innan de åkte tillbaka igen.
Här följer en kavalkad av bilder ifrån dagen.
In the Garden Of Eden

Wiggo hittade løypestikk till Knut Bjørn. Den perfekta bambun.
Bara att notera namnet här nedanför.

Rainbow tree, as häftigt. De gör bland annat kolvar till gevär. Det måste bli jätte fint.
Utsikt ifrån Hana Highway
Exotiska blommor kan man väll kalla de här?
Och den här tuppen är levande...
Uppfriskande bad
Vattenfallet alla tog kort på men tyckte att set var för kallt att bada i.
Alla utom vi så klart

Hana Bay 

Och...samma väg tillbaka









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...