Pascal

Viva la France..
På återbesök till Pascal.
Det var onsdag och servitören förklarade att om vi ville äta här var vi tvugna att vänta för att de hade inte nog med personal.
Eftersom det var iskallt ute och vi var inte sugna på att leta upp ett annat fik satte vi oss ner och väntade. Efter ca 20 minuter fick vi ett bord ( som hela tiden hade stått ledigt). Jag bestälde en Chevrè sallad med valnötter och Wiggo husets hamburgare. Istället för vin till maten valde jag en flaska färskpressad äppeljuice,smakade gudomligt. I köket jobbade en bekant ifrån Beitostölen han rekomenderade att vi skulle testa tårtan med nougat till efterätt. Tyvärr blev vi så mätta av maten att det inte blev någon efterätt på oss den här gången. Förutom en liten choklad macron och en kopp varm choklad, men det räknas väl inte ? ;)
Pascal som äger restaurangen har gett ut en bok med smarriga recept, i den kunde vi läsa att:
Han ger bort två tårtor varje dag till det kungliga gardet. Och det har han gjort sedan han öppnade 1998. Över 10.000 tårtbitar har han skänkt till dem. Det har sitt ursprung i att ett annat konditori i närheten av slottet gav bort  tårtor till Kung Olav på 50-60 talet. Hans favorit var enligt berättelsen Napoleons tårta. När vi satt och väntade kom en av gardenisterna gående över vägen och in på Pascal. Han hämtade mycket riktigt en fin låda med godsaker i.

Pascals nya recept bok och Gardisten i bakgrunden går på trottoaren

Lunchtid..

Slottet i Oslo

Min goda lunch och ännu godare juice

Choklad macron, liten och märvärdig?

posted under , , , , , , , , , |

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare