Lares trek dag 1

Efter natten i Ollantaytambo med duntäcken och för lite varmvatten begav vi oss mot startpunkten av vandringen. Dagen före besökte vi också Platerra foundation som är ett projekt startat av G Adventures. De hjälper de lokala att bygga bland annat skolor och lokaler där kvinnorna kan väva och sticka inomhus. När de startade projektet hade de givit pengar direkt till de lokala men det gick inte som planerat. Istället för att köpa mat och planera för framtiden hade någon stuckit till Cusco och köpt en bil. Vilket är totalt bortkastat om du bor på en sådan här plats. Inga vägar att köra på :)) Det hade slutat med att bilen fungerade som hön och hundhus stående mitt ute i majsåkern.
På väg mot Lares Campen stannade vi till i Calca för att hamstra Cocablad mot höjdsjukan. Vi köpte fem påsar för att vara på den säkra sidan. Lol. Här fick vi också inhandla påsar med bröd. Det fick vi nämligen veta av vår kära guide stod högt i kurs hos barnen uppe i fjällområdena vi skulle passera. De ville inte att barnen skulle lära sig att tigga pengar av turister. Quechua folket som bor uppe i fjällen odlar mest majs och potatis vilket gör att bröd är sällsynt. Barnen älskade det, de kom springande från alla håll när de såg vi delade ut bröd. Helt otroligt, det sätter saker i perspektiv.
När vi kom fram till Lares campen fick vi lunch och började sedan vår vandring. Det regnade men vädret lättade efter en stund. Alla var ivriga trots att höjden redan gjorde sig till känna för några i gruppen. Cocablad påsarna öppnades och vi tuggade som aldrig förr. Lägerplatsen nådde vi på eftermiddagen och crewet hade satt upp våra tält. Kocken lagade en super. middag till oss och efter middagen gick de flesta och la sig. Oroliga och spända inför nästa dag då vi skulle passera över 4000 m.ö.h.

posted under , , , , , |

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare