Kôrvbrô


ca 10 st

Ingridienser
25g jäst2,5 dl standard mjölk
1 tsk salt
1 msk socker
50 g mjukt smör
4 dl vetemjöl
2,5 dl grovare mjöl jag använde något norskt rågmjöl
1,5 dl rostad lök.

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölk och salt.
Rör ut jästen tills den löst sig. Tillsätt de övriga ingridienserna och arbeta i hop degen tills den blir smidig ( jag hade nog lite mer mjöl in här för min deg blev lite kletig) Dela degen i lagom stora kôrvbrôds bitar. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 225*c. Grädda kôrvbrôa i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.

Tips. Frys in dem direkt efter att de har kallnat =) Så håller de sig färska längre.
Jag penslade dem också med ägg och strödde på sesamfrö.

posted under , |

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Gadgeten innehöll ett fel

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare