

Tyvärr glömde jag att ta kort på resultatet, men det smakade himla gott ;)
225*c 18-20 minuter i ugn
4 ägg
2,5 dl socker
200g smör
200g chilichoklad 70%
2 dl mjöl
3 msk choklad/chiliglögg
- Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir fluffigt.
Smält smöret och chokladen i en kastrull. - Häll choklad/smör blandningen ner i äggröran.
- Tillsätt mjölet och glöggen.
- Smörj en form med löstagbarbotten ca 26 cm i diameter.
- Häll i röran och stek i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Kortare tid om du vill ha den "blötare".
- Låt den svalna och servera tillsammans med ädelvisp eller glass och ett glas glögg eller två.
Jag gjorde den här kakan i helgen och den blev jättebra. Hittade inte glögg med chokladsmak men tog en vitglögg med whiskeysmak istället, det gick lika bra ;) Nästa gång tänkte jag testa choklad med havsalt och vanlig whiskey istället :)
SvaraRaderahar gjort något liknande men inte testat den glöggen..det måste jag!Mycig blogg du har!!
SvaraRadera