Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

onsdag 18 november 2009

Choklad-chili -kladdkaka med glögg


Tyvärr glömde jag att ta kort på resultatet, men det smakade himla gott ;)

225*c 18-20 minuter i ugn
4 ägg
2,5 dl socker
200g smör
200g chilichoklad 70%
2 dl mjöl
3 msk choklad/chiliglögg

  1. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir fluffigt.
    Smält smöret och chokladen i en kastrull.
  2. Häll choklad/smör blandningen ner i äggröran.
  3. Tillsätt mjölet och glöggen.
  4. Smörj en form med löstagbarbotten ca 26 cm i diameter.
  5. Häll i röran och stek i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Kortare tid om du vill ha den "blötare".
  7. Låt den svalna och servera tillsammans med ädelvisp eller glass och ett glas glögg eller två.

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde den här kakan i helgen och den blev jättebra. Hittade inte glögg med chokladsmak men tog en vitglögg med whiskeysmak istället, det gick lika bra ;) Nästa gång tänkte jag testa choklad med havsalt och vanlig whiskey istället :)

    SvaraRadera
  2. har gjort något liknande men inte testat den glöggen..det måste jag!Mycig blogg du har!!

    SvaraRadera

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Jul och jaktprov

​Bill och pappa testade ett nytt EP prov i Østfold. Men det lyckades inte helt den här gången heller. Där regnar det och är grönt, här på Be...