Kanske därför hennes kakor alltid blir bättre än alla andras?
Och så klart har hon alltid en gnutta kärlek med i smeten...
Hallongrottor
Rör 500g mjukt smör och 3 dl socker poröst.
Arbeta in 8 dl vetemjöl blandat med 2 dl marsanpulver och 3 tsk bakpulver.
Använd fingrarna och gör en kletig deg i bunken.
Sätt ut pappersformar ( mormor föredrar de små) på plåten
Forma bollar och lägg i pappersformarna. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt i varje.
Mormors tips är att använda en syltflaska som nu på 2000 talet går att köpa i vilken välsorterad matvaruaffär som helst ;)
Stek i ugnen på ca 175*C i ca 15 minuter
oj, exakta mått å grejer. då kan man inte blanda i sirap eller kanel eller nåt annat man får lust till ;)
SvaraRadera7-eleven håller på å bakar här intill mig på jobbet. Det luktar oförskämt gott, jag får nästan be dom att sluta. klockan är ju bara 7.30.
Haha JAG VET, det där med att mäta exakt med måttet förklarar kanske varför jag inte alltid lyckast med bakkonsten ;)
SvaraRaderanybakat luktar alltid gott=)