söndag 13 november 2022

Sky Lagoon

Sky Lagoon är ett nyttspa i Reykjavik med varma källor. Vi bokade biljetter Kl. 10 söndag morgon, de säljs lite rabatterade. Säkert många som önskar sovmorgon.
 Det tog oss en liten timme att gå från hotellet till Sky Lagoon. Efter en god frukost på hotellet var det en perfekt uppvärmning innan vi gick i spa. Det kostade  ca 400kr pr.person i inträde. Vi köpte de billigaste biljetterna som inkluderar, handduk,skåp,armband. (Pure lite). Man fick stanna så länge man önskade. Alternativt kunde vi ha betalat ca 800kr för en 7 stegs ”ritual” med bastu, skrubb och diverse spa ritualer. Men vi hoppade över det, den här gången. 


Ett omklädningsrum för kvinnor och ett för män, precis som hemma på badhuset men en lite mer lyxig känsla då du får både handduk,schampo,balsam och duschkräm. Man duschar och går sedan rätt in i lagunen. Det behövdes därför inte packas med varken sandaler eller extra handdukar. Minimalt med packning alltså, super smidigt. Det går också att hyra privat omklädningsrum om man vill det.
När vi kom ut från var sitt omklädningsrum gick vi som sagt rätt ut i lagunen och det var varmt. Jätteskönt!


Lavasten på båda sidor när man gick/simmade vidare ut. Maffig utsikt över havet, där förstår man att de valt namnet Sky Lagon. Det ser ut som om himmel och hav är ett. 

Väl inne kunde man handla i baren, jag la in mitt kreditkort på armbandet när vi checkade in. Många köpte champagne och öl men vi tyckte inte att det var nödvändigt.

Inte så många spa besökare på morgonen. Ruggigt väder med vind men det spelade ingen roll när det var så varmt i vattnet. 


 Väldigt fint att vara tidigt ute, det kom mer och mer folk. Men det kändes ändå inte trångt.
När vi tyckte oss vara klara gick vi upp och duschade, skåpen öppnas och stängs med armbandet man får när man kommer. Smidigt!
Vi åt lunch i caféet, mycket behaglig stämning. Lugnt och skönt, god mat.


Efteråt laddade vi ner elsparkcykel appen och susade vidare till ett köpcenter som heter Kringlan. Dags för julklappshandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Isfiske och silver

Isfiskartävling på Miron. Här var det full rulle hela lördagen med stora och små isfiskare. Tävling i kastspö för barnen med indelning i frå...