söndag 13 november 2022

Mat och Fika

Det blir en del fika,mat och öl. En favorit blev BakaBaka på Bankstræti på gågaten. Ett liter gulligt hus med världens bästa kladdkaka/brownie. Rekommenderas. 

På Perlan åt jag rödbet/linssallad och Wiggo fish and chips. Vi betalade ca 50kr för att komma upp till restaurangen på översta våningen. Vi fick då också lov att gå ut på verandan och se på utsikten.
Perlan är egentligen ett museum om Island. Här kan man besöka en isgrotta, se film om norrsken och lära sig mer om Islands fauna. Vi var mest intresserade i fika. De gör sin egen glass också. Vi testade lakritsglassen, helt klart godkänd.

10 minuter från vårt hotell ligger en strand. Vi var lite nyfikna på den eftersom jag inte hittade så mycket information om den på engelska. Det mesta var på isländska. Men det visade sig vara ett litet smultronställe!
De har byggt en liten vik och i viken pumpas det upp varmvatten. Det var faktiskt ljummet i vattnet, i mitten av november kl 18 på eftermiddagen. Det var lite coolt. Ingen som badade, såg ut som att det var mer aktivitet här under sommarhalvåret. Men till skillnad mot Sky Lagoon eller Blå lagunen, är det gratis att bada här i havet. Det låg också några pooler här men de var inte fulla med vatten.



På den här platsen hade Norrmännen sin flygbas på Island Skerjafjord. De sökte efter ubåtar under andra världskriget. den norska marinan var stationerad här. Nu använder sol och badgästerna kvarlämningarna som solstolar och rekreationsområde. Stranden heter Nautholsvik. 

Här är det nog öppet för bad på sommaren. Det rök av vattnet i bassängen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Isfiske och silver

Isfiskartävling på Miron. Här var det full rulle hela lördagen med stora och små isfiskare. Tävling i kastspö för barnen med indelning i frå...