söndag 29 oktober 2023

Sommarlov i Oktober

Då var det äntligen dags för sommarlov! Orkar inte kommentera hur tråkig sommaren var, utan sol och med regn.
Vi lämnade Beitostølen efter jobbet fredag och spv en natt på Radisson Park Inn, Gardemoen. Vi fick ett helt okej rum och två vattenflaskor när vi checkade in.  Frukost dagen efter kl 06:30, överraskande bra frukost och trevligt hotell. Vi betalade bara 900kr, så det var toppen!
Utvilade, parkerade vi bilen på P4 som vanligt. På vägen till Gardemoen började det lysa lite olika lampor i bilen så den får vi skicka på verkstad när vi kommer hem. Hoppas bara den startar när vi kommer tillbaka.
Flyget gick i tid 09:20, vi flög fort till Amsterdam, tog bara 1 timme 35 minuter i medvind. Kanonbra!
Väl på plats på Schipol hade vi 1 timme 45 minuter innan nästa flyg till slutdestinationen,Aruba. 
I passkontrollen till gaten står vi i kö, en tjej råkar knuffa till mig. Jag säger att det går fint, så råkar hon knuffa till en annan i kön också. Då skojar hon och säger att Wiggo också får passa sig så att hon inte tacklar ner honom också. Det äe trångt i kön med alla handbagage, vi skrattar och det är trevligt stämning i kön. 
Men så ser jag att det står UEFA på hennes kläder och bagage, det samma står det på hennes kompis kläder. Jag frågsr om de har spelat match. Då svarar hon att de båda är domare och har precis dömt en match i Norge!
Jag blir ”starstrucked” det är ju dommarna från Norge matchen som spelade Nation Leauge i fredags. 
(Rebecca Welch och Emily Carney) 
Typiskt så är det min tur att gå till passkontrollen. Fick inte prata mer med dem. Men borde tagit upp att Norge inte borde ha fått dömt självmål … de förlorade med 1-0.

Vi ställde oss i kö till incheckningen ca 12:30 flyget gick 13:15, var det sagt. Vi hade priority och fick gå på  flyget som en av de första. Lite osäker på vad som hände, men i Oslo fick vi också priority och de satte gula lappar på vårat bagage som priority. Kanske för att jag är medlem i KLM star alliansen. 
Men…
Väl på flyget. Där sitter vi en timme och inget händer. Kapten säger att det ena landningshjulet är kaputt och måste bytas. Ytterligare en halvtimme senare säger han på högtalaren att hjulet är bytt men vi sitter fast i bilen som ska bogsera oss ut på landningsbanan. De måste få in specialist som kan ställa om systemet. Vi sitter på flyget i äver två timmar innan vi äntligen blir luftburna. Då har vi en 10 timmars flygresa på det! 
Blev lite öm i rumpan av den flygningen måste jag medge. Väl framme går det hyfsat fort genom passkontroll, bagage och möta upp suntransfer som kör oss till lägenheten.
Vi kommer fram till Arena Condo, Eagel Beach. Här sitter det en kinesisk nattvakt. Han talar inte ett ord engelska men med hjälp av teckenspråk visar han oss lägenheten. Vi får lite problem med dörren. Det är en kod som ska slås in men det verkar inte riktigt funger. Efter lite om och men kommer vi iallafall in i lägenheten. Trevlig lägenhet med två rum och kök. Poolen är precis utanför. Nu är klockan ca 3 på natten hemma, vi stupar i säng och vaknar först vid 6 på morgonen här. Pigga och utvilade. 
Tyvärr fungerar inte dörren, vi tillkallar kinesen som inte heller får det till. Efter lite google translate på kinesiska säger han atr vi får vänta till kl 9. Då kommer det personal till reception. Vi går ut av lägenheten men vi tar oss inte in igen. Vi promenerar ned till havet, det tar ca 4 minuter. Här sätter vi oss på en strand restaurang och äter en väldigt god frukost. Efter en promenad går vi hem igen och de hjälper oss med en ny kod till dörren. Allt fixat. Vi har en stor mataffär på andra sidan vägen, vi går dit och bunkrar upp det vi behöver till frukost och lite middag. 
Efter det är det raka vägen ner till stranden igen för att bada. Den senaste tiden oväder har dragit upp en hel del sjögräs på stranden. Men den är jättefin. Kårad till en av de tre vackraste i världen. 
Stora vågor i dag, jag är inte så tuff men jag vänjer mig lite mer och mer. Hoppas det lugnar sig de kommande dagarna. Det är spått en del regn och vi kan se vad regnet har åstadkommit runtomkring. De är inte vana att det regnar alls här. Det är nog 30 grader i luften och 28 i havet gissar jag. Väldigt gött.

Dag 1


Eagel Beach
Lokala ölen får högt betyg, men små flaskor. Och dyrt. ! 70kr vi får packa med oss egen öl i fortsättningen 


Utsikt från terassen. Poolområde och grillar man kan använda. Ser fram till att Wiggo använder sina kockkunskap här.

1 kommentar:

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...