söndag 22 september 2019

Jakt på Gravolskampen


Wiggo ville med på jakt i dag och då kunde vi ta med båten. Uppe med tuppen kl 05:15 i morse, packade bilen och säkrade båten på kärran. Efter en lite krånglig start med att sjösätta och problem med bensintanken kom vi till sist ut på sjön. Bellman undrade nog vart vi var påväg. Det var bara en kort båttur till andra sidan Vinstern. Det tog en timme ifrån vi släppte till Bellman fick upp en hare ute på udden. 

Bitihorn kan ses från många håll här i området.  Fantastiska höstfärger.

Här på höjden höll vi koll på Bellman när han var ute på sök. En fantastisk morgon. Vi såg/hörde inte andra jägare på morgonen. Men vid 12 tiden var det Texas...
Runt hela sjön hörde vi skott. Pang,pang... de flesta från ripjägare vill jag tro.



Mot Bygdin. Torfinnstinden...



Härligt!

När klockan närmade sig 13.00 fick vi äntligen äta lite. Bellman gjorde oss också sällskap efter ett dötapp uppe i fjällsidan.
När vi satt här hörde vi plötsligt folk bakom oss. Och två ripor kom flygande. Då såg vi fyra personer varav en försökte skjuta flera skott men missade alla... riporna flög vidare. 
De fick en ny chans lite senare men missade igen. De avlossade säkert 5-6 skott! Det såg inte riktigt tryggt ut! Sedan försvann de bakom berget.

En liten matpause.


En liten trött Bellman på väg tillbaka. Nu kan vi nog ställa in båten för säsongen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Isfiske och silver

Isfiskartävling på Miron. Här var det full rulle hela lördagen med stora och små isfiskare. Tävling i kastspö för barnen med indelning i frå...