lördag 14 april 2018

Hedemarkutstillinga Ingeberg 14 April 2018

Första utställningen för säsongen och vi åkte till Hamar efter frukosten var intagen i morse. 
De sista utställningarna i fjol fick Bellman avdrag på grund av liten bröstkassa men jag var nyfiken på vad domaren skulle säga i dag. Jag va lite osäker på vad de skulle säga om hans röda ögon. 
Det var 57 hundar anmälda,fördelat på 8 raser. Beagle,Drever,Dunker,Finnstövare,Hamiltonstövare,Hygenhund,Schillerstövare och Schweizerstövare. 
Bellman var nummet 45 ut i ringen. Han uppförde sig exemplariskt. Inget skällande eller hoppande. Han hittade en snöhög och där hade han utsikt över hela platsen, där satt han och väntade.


Pappa var handler och fick ut i ringen tillsammans med Bellman. Han stälde upp i Öppen klass och var ensam om det. Det var två stycken i juniorklassen och två stycken i Brukshundsklassen.
Domaren sa många fina saker om Bellman. Bland annat; suverene farger, 57cm utmärkt Type, fint huvud,bra blick,kraftig spänstig kropp. Tyvärr Hjördis Bellman med hög svansföring och domaren kallade det Beaglesvans🙈. Det var inte så bra, men det var ingen chock att se tyckte att han hade ett brant kort.
Det blev ett Very Good och 1a i sin klass.
Vi åkte vidare till IKEA och åt lunch där innan vi styrde färden tillbaka till Beitostølen igen




IKEA lunch :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Sportlovsveckorna och danska veckan

Invasion av danskar och engelska gäster i vecka 7. Så kom NM i längdskidor och resten av alla sportlovsväder vecka 8 och 9. Nu är vi i vecka...