lördag 30 september 2017

Vem ska nu guida mig genom Nobelmiddagen?

Fick tråkiga nyheter i morse via Aftonbladet. Margareta Ribbing har tragiskt gått bort i en bilolycka.
Kvinnan som varje år guidat mig igenom vett och etikett under den fantastiska galamiddagen i statshuset. Hur ska det här gå....
I och med hennes bortgång kan vi läsa många artiklar och krönikor hon har skrivit för bland annat DN.
En av många är det här svaret, det är  extra aktuellt just i dag vill jag säga.
Eftersom de pågår hemska nazi demonstrationer i Göteborg.

BEMÖT DINA RASISTISKA SLÄKTINGAR

På frågan ”Är det okej att säga ifrån till släktingar med exempelvis kvinnoförnedrande eller smygrasistiska åsikter?” i DN-spalten inför julhelgen 2013 var Ribbing tydlig. Du ska säga emot, först hövligt, och kräva att smygrasisten visar belägg för sina påståenden. 
– Och till slut kan man säga, om inget annat hjälper, ungefär "det är obegripligt att en tänkande människa kan inbilla sig att andra är sämre varelser bara för att de har en annan religion/kultur eller ett annat kön; hur korkad får man vara för att tro sådant?" 
– Därefter är det förmodligen slut på julstämningen, men det är inte heller okej att någon-några får sitta och säga dessa enfaldiga dumheter utan att någon protesterar. I en intervju med Metro utvecklade hon sitt resonemang om varför man bör ta ställning mot rasism och sexism.

Läs mer på Aftonbladet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...