fredag 25 augusti 2017

Förgiftad hund

I förra veckan blev det ett lite dramatiskt möte med veterinären på eftermiddagen.
Det hela började med att Bellman sprang runt och lekte i trädgården. Jag sprang 30 minuter på löpbandet med dörren öppen. Han kom in och tittade till mig, stal en träsko och sprang ut på gräsmattan.
Jag tänkte inte mer på det.
När lite senare ska gå in i huset ser jag att det ligger en stor svart plastlåda på gräsmattan. En vältuggade och öppen låda...satan!
Bellman hade grävit upp en låda med musgift och förmodligen ätit upp innehållet. Jag hade ingen aning om hur det hade gått till eller hur mycket gift det hade varit i lådan.
Wiggo kommer hem från jobb och ringer vakten på Fagernes Veterinärkontor.
Tjejen som har vakt hämtar upp medikamenter på veterinärkontoret och möter oss halvvägs ner till Fagernes på en gård.
Bellman får en spruta, den gör att han spyr upp det han har i  magen. Han hade betat lite gräs också,det hjälpte nog på. Sprutan var väldigt effektiv och han fick upp mycket.
Vi fick med oss en flaska med flytande kol. Han skulle helst ha i sig allt av den. Under kvällen fick vi i honom hela flaskan, blandade med mat och hälde något av innehållet rätt i halsen på honom.
Bellman blev lite "daff" av sprutan som fick honom att spy, men annars har det gått bra.
Veterinären sa att det var kritiskt de första 3 timmarna men hade aldrig upplevt att det gått dåligt om hunden klarade att spy.
Vi fick rekomendation att hålla honom stilla de närmaste 4 dagarna, men han verkade inte ha några problem eller bieffekter. Lika energisk och hopplös som vanligt.

Från en jaktdag i fjol, Eric i bakgrunden

Den här veckan har Bellman varit på träningsläger i Årjäng. Han har sett hare och jagat bra.
Stark liten vovve vi har..
Gott att det gick bra ändå, det kunde ha slutat med katastrof...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kaptein Bill av Maurvangen

Utställning i Kongsvinger 5 maj. Bill var inte imponerad av de andra hundarna. Han morrade lite om de skickade en kall blick åt hans håll. W...