onsdag 24 maj 2017

Fäviken Magasinet

För att citera Alexander Rybak; It´s a Fairytale...
Restaurangen Fäviken Magasinet har två stjärnor i Michelinguiden. Vi bokade bord direkt när platserna släptes, klockan 00.00 natt till 1 september 2016. Vi fick fem platser vid slagbordet. Till bord hade vi också två jätte trevliga kanadensare från Toronto. Det är totalt 16 platser, resten av gästerna hade bord en trappa upp.
Efter att ha pratat med de andra gästerna kan jag med säkerhet säga att de flesta den här kvällen hade hittat hit på grund av Netflix serien Chefs table. I avsnittet om Fäviken får man följa Magnus Nilsson, köksmästaren med starka visioner och bokstavligt talat vilda idéer.
Ribban var ganska hög då vi satte oss till bords, jag, Wiggo,Björn,Kari och Fredrik.
Sista man Norgesmästare i kockkonster. Wiggo och Björn fantastiska kockar och så var det jag och Kari då!


Fäviken Magasinet

De tre vise män på åkrarna utanför restaurangen

Kockarna i arbete 
Fäviken ljus lager

uppbäddad 5 stjärnors säng

Badrockar,tofflor och fluffiga vita handdukar.. Gemensam toalett/dusch och bastu

Fantastiska produkter från Sverige hittar du i duschen. 

Room with a view? Åreskutan i bakgrunden

Ett flak linfrö och ättika, mussel dipp<-- god="" ldigt="" td="" v="">


Fullkornskex med morotsallad - gott!
Buljong av röktorkat renkött,tjesmus och jästa kråkbär. <-- det="" h="" nbsp="" r="" sadel="" smakade="" span="" st="">
Vild öringrom i ett varmt skal av torkat grisblod <-- gott="" nbsp="" span="">
Flottyrkokt grishuvud,rabarber,dragonsalt <-- skitgott="" td="">

Fågelleverstanning,mältad kål, rönnbär och persiljestjälk <-- gott="" nbsp="" span="">
Saltad sugga <-- gris=")</span" smakade="">
Pilgrimsmussla "i skalet ur elden"tillagad över björkkol och enkvistar <-- gott="" ldigt="" nbsp="" span="" v="">
Fredrik och Wiggo - happy boys club

Kungskrabba och nästan bränd grädde <- den="" godaste="" hela="" i="" jag="" krabba="" liv="" mitt="" nbsp="" span="" tit="">
Våra nya vänner från Toronto, kocken presenterar kalven 
Ångad makrill med granbarr, jordärtskocka <- fet="" fisk="" gott="" men="" mycket="" nbsp="" smak="" som="" span="" tar="">
Surdegspannkaka, tång, köttsmör <- gott.="" ldigt="" nbsp="" smakupplevelse="" span="" v="" vild="">
Färsk ost, vilda örter <-- gott="" nbsp="" span="">
Islandsmussla med ölvinäger <-- 2="" en="" generation="" helt="" mon="" nbsp="" okej.="" pok="" ser="" som="" span="" ut="">
Vaktelägg konserverat i aska, sås av torkad öring och picklad ringblomma.
Askan är gjord av fårbajs <-- g="" nbsp="" span="" tt="">
Vi skalade av ask-bajset och doppade ägget i såsen.

Sparris, god grädde, finska fiskägg <-- god="" imponerande="" p="" span="" sparrisen="" storlek="" super="">
Fina damask bestick

Kalv med tussilago <-- av="" besvikelse.="" en="" fick="" gra="" k="" ldigt="" n="" nbsp="" oss="" rr="" sega="" span="" ttbitar="" tyv="" v="">
Kalvlevermacka <-- av="" lever="" nbsp="" smak="" span="" stark="">
Kalvdans med älgört <-- alice="" att="" av="" en="" favoriter="" got="" gott="" in="" mina="" n="" nbsp="" och="" som="" ta="" td="" ur="" vackert="" wonderland="">

Rå jordärtskocka och hårt rostat spannmål <-- gott="" td="">

Potatisdrömmar, reducerad potatis tills det bara är socker kvar. Blandat med vetemjöl till en kaka.
I mellan kakorna var det socker också gjort av potatis om jag kommer i håg rätt. <-- dr="" mgott="" nbsp="" span="">
Ensilage glass <-- alltid="" det="" glass="" gott="" h="" med="" om="" smakar="" td="" ven="">

Glass smaksatt med gran <-- av="" en="" favoriterna="" nbsp="" span="" till="">
En äggula konserverad i sockerlag, en hög av smulor bakade med tallbarksmjöl. Det här åt vit tillsammans med granglassen. <-- gott="" nbsp="" span="">
The från örter i området, de kallar det infusion 
Vildhallonis! <- hallon="" lskar="" td="">

Märgpudding, frusen mjölk <-- att="" b="" bli="" gott.="" h="" m="" man="" nbsp="" p="" r="" riktigt.="" rjade="" span="" tt="">
Halvtorkade, picklade rotfrukter <-- j="" nbsp="" snacks="" span="" ttegott="">
Paj av björksavsirap och torkat rökt renkött 
En låda fylld med tjärpastiller, älgörtkaramell, torkade rönnbär, rökt knäck,solrosnougat och torkade svarta vinbär
. <-- a="" box="" from="" heaven="" nbsp="" pieces="" span="" with="">
Aromatiska frön <-- fantastiska="" nbsp="" span="">
Likörer: Svartvinbär, Nyponros,surmjölk och ägg <--surmj god="" lklik="" nbsp="" ntat="" ov="" r="" span="" var="">
Jag och Björn =)

Ett pris snus fermenterat i ett använt bitterfat <- det="" enda="" inte="" jag="" nbsp="" p="" smakade="" span="">
Efter middagen tog vi en "matkoma pause" i lavvon utanför. Kände oss hemma där

Morgonen efter vaknade vi upp till strålande väder 
Morgonkaffet i gräset på kullen utanför Fäviken



Frukosten åt vi en trappa upp, där de andra gästerna satt under middagen

Torkad fisk


Gröt, kokad i två timmar på diverse frön och gryn. Hjortronsylt

Gänget - Underbar frukost

Frukosten avslutades med en nystekt hallongrotta

Vi betalade Kr 3000,- för maten. Kr.2000,- för rummet Kr. 250,- för frukost
Vinpaketet till middagen Kr 1750,- Alkoholfritt paket Kr 750,-

Det alkoholfria paketet var:
Torkade och rostade nypon
The från björklöv
Fänkålsinfusion
Kallpressade blåbär och lingon
Äpplemust

Vinmenyn:
Jämtlands Vingård, Fäviken Ljust Mjöd, Öster-Övsjö, Jämtland
2014 Jean-Claude Ramonet, Chassangne Montrachet Ier Cru Morgeot, Bourgogne
2012 Alexandre Bain, Mademoiselle M, Loire
2014 Heymann-Löwenstein,Riesling Röttgen, Mosel
2012 Brovia, Barlo Garblèt Sue, Piemonte
Äpplemust





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...