torsdag 17 oktober 2013

Oreo Strawberry Tofu Cheescake

En liten smak av sommar. Ostkaka, Cheescake med en botten gjord av Oreo kex och krämig jordgubbstofu. De flesta cheescakes görs med créme chees typ Philadelphia. En vegansk variant kan man också göra med vegansk krämost. Men nu hittade jag en silke tofu med jordgubbssmak sommargäster tänkte använda i den här Cheescake. Det går helt säkert bra att använda vanlig silke tofu också eftersom det även är färska jordgubbar i det här receptet.

Du behöver.
Två paket Oreo kakor (28kakor)
125g smält plantbaserat smör, (flora)

Ett paket silke tofu
5-6 msk strösocker
2 tsk vanilj essens
En låda färska jordgubbar, ca 15 tsk
Soyamjölk 0,5-1 dl
Solrosolja 0,5 dl

Förvärv ugnen på 200grader
Mixa Oreo kexen i en matberedare, smält smöret och blanda det med kexen.
Tryck ut kexblandningen i en eldfast form.

Blanda tofu,socker,vaniljessens i en blender. Dela jordgubbarna i bitar och lägg dem i blendern. Spara några till garneringen. Tillsätt olja och lite mjölk. Blanda allt i blendern, var sparsam med mjölken så att det inte blir för rinnande.
Häll blandningen över i eldformen och stek i 30 min. Låt cheescakes sätta sig innan du garnerar.
Frys in i 4 timmar eller ät med en gång.;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...