Ho'okipa Beach Park

Ho'okipa stranden ligger 2km i från vår lägenhet. Den är världskänd för att vara den bästa platsen på jorden för vindsurfing. Hit vallfärdar surfare och vindsurfare i från hela världen. Men stranden har inte bara grymma vågor. Eftersom det är en perfekt plats för surfare är det inte den bästa platsen för de som vill simma. Men i små naturliga pooler sommar bildats av lavan kan man svalka av sig utan att få en kallsup eller tappa bikinin. 

Stranden är uppdelad i osynliga zoner. 
Vindsurfarna som sägs vara lite snobbigare (kanskje just för att de som vindsurfare här faktiskt är proffs) håller till i sydänden av stranden,solbadarna i mitten och surfarna samsas med sköldpaddorna i norra änden. JA, precis sköldpaddorna. 
Stora mastodonter ligger och chillar på stranden, de kommer vanligtvis upp på eftermiddagen. Jag pratade med en av de frivilliga som ser till att turisterna inte blir för närgångna. Hon berättade att sköldpaddorna kom upp på stranden varje dag för att vila sig lite. Det kallas för basking. När sköldpaddorna går upp på stranden utan att de ska lägga ägg. Det är den gröna havssköldpaddan som har lagt sig till den här vanan.
 Det är tydligen ett hårt liv att bli jagad av hajar hela tiden!! Hawaii Wildlife Found hjälper till att sköta om dem. Www.wildhawaii.org

Som på alla Beach Park stränderna här finns det toaletter och duschar. Två livräddaretorn som är bemannade till kl.16.00.
Idag är det lördag och det var mycket folk,var försiktigt med att parkera. Vi fick veta att polisen är glada i att skriva ut parkeringsböter. Det är många som stoppar här för att ta kort och njuta utsikten innan de åker vidare på Hana Highway.
Surfare i norra änden av stranden
Det var säkert runt 20 sköldpaddor i vattnet där vi var idag
Naturliga pooler
Ho'okipa Beach
Sköldpadda s huvud mitt i bilden och en bodyboarder på väg mot stranden
Teenage Mutan Ninja Turtels
Härligt strandliv
Jag hamnade plötsligt mitt i en bröllopsfotografering!!
Brudparet. Observera de halvnakna männen i vattnet. Hoppas fotografen kan Photoshop.
0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Gadgeten innehöll ett fel

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare