Meny för en Tisdag kväll


Förrätten Pruscottiskinka på salladsbädd som det så fint heter. (använd ruccola för att få fram nötsmaken som passar bra ihop med skinkan),honungsmelon och balsamvinäger.
Älgstek med pressad potatis och rödvinsås med tranbär

Efterätt: Vaniljglass med apelsin och passionsfruktssås
Kokade upp färskpressad apelsinjuice från 3 apelsiner med saften och kärnorna ifrån 1 passionsfrukt. Tillsatte lite vaniljsocker och råsocker. Kokade en liten stund och silade det.
Värm upp såsen för servering.


För ett par dagar sedan tog jag upp en älgstek och marinerade den.
Marinaden bestog av ca 2 dl Gin, 6 dl rödvin, en burk med krossade tomater,två vitlökar,en gul lök,lagerblad salt och peppar.
Två gånger om dagen vände jag steken i marinaden i två dagar. När den hade gosat till sig stekte jag den i en panna på ganska hög värme för att bevara den så saftig som möjligt. Efter det slängde jag in den i ugnen tillsammans med lite marinad ca 2 dl. 100*c längs ned i ugnen tills steken får en temperatur på ca 65*C. ca 2-3 timmar (Här måste du använda en kökstermometer) När den står på 65*C ta ut steken och låt den vila ca 1 timme med folie över.
Marinaden som blev över silade jag av och kokade en rödvinsås på.
Serverade med pressad potatis, stekta morötter och lök.

posted under , , , , , |

2 kommentarer:

Linda Stridh sa...

Ser mumsigt ut. Saknar våra middagar!!

Beito Aktiv sa...

JA...jag med =(

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Gadgeten innehöll ett fel

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare