Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

lördag 20 mars 2010

Glace au four med hallon

Tydligen käkade man den här efterätten på 70-talet.
Det blir lite nostalgi över den här då =)

Du behöver:
200 g frysta hallon
1 färdig tårtbotten
3 äggvitor
1 dl socker
500 g vaniljglass
Lägg gärna på mer frukt. Jag blandade med bananaer och frukt cocktail också
Ett fint marängtäcke över glassen

Gör så här:
Sätt ugnen på grill, högsta värmen ( det var här det gick galet för mig, tror det är smart att sätta in skapelsen längst ner i ugnen)
Halvtina hallonen. Skär tårtbotten så att den får samma form som glasspaketet. Lägg botten på en ugnssäkert fat eller form ( jag tog form eftersom hela kalaset smälter efteråt)
Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa till marängen är fast och du kan vända bunken upp och ned utan att det rinner ut.
Lägg hallonen på tårtbotten. Lägg glassen ovanför ahllonen. Bred på marängsmeten runtom så att allt täcks väl. Det är viktigt att glassen täcks överallt.
Ställ in i övre delen av ugnen står det i receptet men jag är lite skeptisk till det som sagt.
I ca 1/2 minut tills ytan blir ljusbrun, eller som i mitt fall svart.
Passa på den noga alltså, allt händer på ett par sekundet.
Ta ut den og servera genast.
Svart blev den...
Men vi gillade den och 3 personer åt upp halva formen ;) smask

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Bellmans första släpp den här säsongen

Undertiden jag och Bellman motionerade haren i Norge. Låg Bill i blåbärsskogen i sverige. Verkade inte vara dagen för harjakt där i dag, mer...