Det blir lite nostalgi över den här då =)
Du behöver:
200 g frysta hallon
1 färdig tårtbotten
3 äggvitor
1 dl socker
500 g vaniljglass

Lägg gärna på mer frukt. Jag blandade med bananaer och frukt cocktail också

Ett fint marängtäcke över glassen
Gör så här:
Sätt ugnen på grill, högsta värmen ( det var här det gick galet för mig, tror det är smart att sätta in skapelsen längst ner i ugnen)
Halvtina hallonen. Skär tårtbotten så att den får samma form som glasspaketet. Lägg botten på en ugnssäkert fat eller form ( jag tog form eftersom hela kalaset smälter efteråt)
Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa till marängen är fast och du kan vända bunken upp och ned utan att det rinner ut.
Lägg hallonen på tårtbotten. Lägg glassen ovanför ahllonen. Bred på marängsmeten runtom så att allt täcks väl. Det är viktigt att glassen täcks överallt.
Ställ in i övre delen av ugnen står det i receptet men jag är lite skeptisk till det som sagt.
I ca 1/2 minut tills ytan blir ljusbrun, eller som i mitt fall svart.
Passa på den noga alltså, allt händer på ett par sekundet.
Ta ut den og servera genast.

Svart blev den...

Men vi gillade den och 3 personer åt upp halva formen ;) smask
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning