Tjejkväll i kväll och då behvös det så klart CHOKLAD i massor.
Jag stekte botten till tårtan i morse och gjorde i ordning tryffeln på eftermiddagen.
Hoppas att tjejerna gillar det.
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel
1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk å god choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor
chilipulver efter smak och behag ;)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175*c
Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och tillsätt mjölet. Bred ut smeten i ensmord och bröad form med löstagbarbotten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Kakan skall vara lite lös i mitten. Koka under tidn upp grädde och smör i en kastrull. Ta den från plattan. HAcka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan och trö över de rostade pinjekärnorna. Låt stå kallt minst en timme innan servering. Skär i bitar ;)

Ska testa det nu. Men du har glömt ströbrödet där i ingredienserna :)
SvaraRadera