4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor ( jag blandar peppar,kanel,stärnanis,nejlikor och ingefära)
Fyllning:
500 g Kesella vanilj
0,5 g saffran
Sätt ugnen på 225*C. Rör ihop Kesellan med saffran till fyllningen.
Lägg bakplåtspapper i en långanna och smörj den med lite smör. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och kryddorna. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen ca 5-6 minuter. Själp upp kakan på ett sockrat underlag ex. kökshandduk eller smörpapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på . Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop. Förvara i kyl. Skär bitar före servering.
Kletade på gôtt med klet på den ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning