Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

måndag 24 november 2008

Julgodis

















Mintkyssar
kommer i flera utformningar
Färdigt på ungefär:
1 tim
Ingredienser
6 dl socker
2 dl vatten
2 msk glykos
15 droppar pepparmintsolja
80 g smät choklad

Gör så här

1. Smält socker, vatten och glykos. Använd gärna en termometer och en kopparkastrull så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur; 120 grader.

2. Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan på bakplåtspapper, stenhäll eller silikonduk. Rör runt så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli grynig.

3. Värm sedan massan igen i vattenbad. Klicka upp på stenhäll eller bakplåtspapper.

4. Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Dag två på elitprovet

​Klockan ringde före 6.00. Det var framdukat för frukost när vi vaknade. Packade matsäck och gav Bill frukost. Vid sjutiden åkte vi ut till ...