lördag 2 oktober 2021

Årjängsemester


Här kommer en liten uppdatering från sista veckan. Vi kom till Årjäng sent onsdag kväll efter ett par dagar med jakt i Beitostølen. Torsdag hade jag tid på polisstationen i Arvika för ett nytt pass. Vi kilade lite i affärer och handlade mat. Flyttade sedan ut till Näs.
Fredag morgon hade jag en bokad tid hos Wiik med flera (frisör). Maria klipte mig och gjorde en härlig massage och inpackning. Under tiden lagade Irene och Wiggo kålsoppa i Näs. 
Mamma hade redan bakat marknadskarameller. Marknadskänslan intog Näs under dagen. Vi åt kålsoppa,äppelpaj och kokosbollar tillsammans med Sussane (kusin) och Larran.

Lördagen kom Åke och Anki på besök under eftermiddagen. Väldigt trevligt. Amy gick i från knä till knä. 

Fröken Amy och Anki.

Bill tog över soffan i finrummet. Han lever kungligt 👑 här

Pappa och Wiggo satte ut nät på fredagen. Lördag tog de upp dem ur sjön. Det var hela 31 stora,stora abborar i nätet. Kolossalt med fisk! De fick en del att pilla med när det skulle rensas och fixas.
Irene föreslog att vi skulle åka till Wikforsbruk och äta våfflor. Det gjorde vi på söndagen. Det var fantastiskt!
Våfflorna var galet goda och vi blev proppmätta, det var inte plats för efterrätt. Petter kom och gjorde oss sällskap så det var extra roligt!


Det var svårt att hitta ett bord där alla kunde sitta tillsammans. Men det gick till sist. Det är nog ett väldigt populärt Cafe, mycket folk.

Se på den våffla ! De har också ett eget ölbryggeri,hantverk och saker man kan köpa med sig hem.

I ladan är det också ”kalla” sittplatser. Säkert perfekt på sommaren när det är varmt ute. Men nu var det lite för kyligt att sitta här.

Historien till Bruket…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...