Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

tisdag 8 april 2014

Veganska kanel och kardemumma bullar


Du behöver:
75g mjölkfritt margarin 
3 dl soyamjölk 
25g jäst
1 krm salt
0,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
8-9 dl vetemjöl 

Fyllning
75 g rumstempererat mjölkfritt margarin
0,75 dl strösocker
1 msk kardemumma
1 msk kanel

Frosting
Florsocker
Karamellfärg
Lite vatten 

Smält smöret och tillsätt mjölken låt svalna till 37grader.
Finfördela jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen och rör tills jästen smält.
Tillsätt salt,socker,kardemumma och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 40 min

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Knåda degen och dela den i två. Kavla ut en del och smörj på fyllningen. Rulla ihop och skär i bitar.
Låt de jäsa i ytterligare 25 min
Pensla med soyamjölk innan de gräddas i 5-7 minuter på 250*c

När bullarna har fått svalna lite blanda ihop frostingeb och ringla på bullarna.
Gott gott i gott gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Bildkavalkad i från Egypten

Sfinxen i Giza... När man kommer hem i från en resa, är det vissa saker man uppskattar mer än andra. Eksempel, tillgång på rent vatten. I fj...