75g mjölkfritt margarin
3 dl soyamjölk
25g jäst
1 krm salt
0,5 dl strösocker
1 tsk kardemumma
8-9 dl vetemjöl
Fyllning
75 g rumstempererat mjölkfritt margarin
0,75 dl strösocker
1 msk kardemumma
1 msk kanel
Frosting
Florsocker
Karamellfärg
Lite vatten
Smält smöret och tillsätt mjölken låt svalna till 37grader.
Finfördela jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen och rör tills jästen smält.
Tillsätt salt,socker,kardemumma och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 40 min
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Knåda degen och dela den i två. Kavla ut en del och smörj på fyllningen. Rulla ihop och skär i bitar.
Låt de jäsa i ytterligare 25 min
Pensla med soyamjölk innan de gräddas i 5-7 minuter på 250*c
När bullarna har fått svalna lite blanda ihop frostingeb och ringla på bullarna.
Gott gott i gott gott...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning