Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

tisdag 8 april 2014

Piroger med grönalinser


Deg till ca 14 stk
25g jäst
3 dl soyamjölk
100g mjölkfritt margarin
1tsk salt 
Ca 8-9 dl grovt vetemjöl
1/5 dl krossade linfrön

Smula jästen i en bunke och värm mjölk och margarin tills det blir fingervarmt,37*c.
Blanda ned lite vätska i bunken och lös upp jästen. Tillsätt salt och resten av vätskan. Häll i lite mjöl i taget och blanda ihop det till en fin och smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.

Fyllning:
3dl okokta grönalinser
1 gul lök
Hackad färsk spenat en påse
1 bit ingefära ca 5 cm
3 tomater
2 msk kinesisk soya
Kryddor efter smak jag använder curry och gurkmeja. Salt och peppar.

Stek under tiden löken, hackad ingefära i olja. Häll i linserna och spenaten och låt det fräsa. Hacka tomaterna och häll i 3 dl vatten samt soya. Koka tills linserna blir mjuka.
 
Kavla ut degen och stick ut runda cirklar med hjälp av en pirogform eller grytlock. Pensla ytterkanterna med soyamjölk klicka i 1-2 matskedar med fyllning på ena sidan av cirkeln och vik i hop. Tryck till kanterna med en gaffel om du inte har en pirogform:)
Pensla dem med soyamjölk innan de gräddas i ugnen ca 12 min på 220*c.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Bildkavalkad i från Egypten

Sfinxen i Giza... När man kommer hem i från en resa, är det vissa saker man uppskattar mer än andra. Eksempel, tillgång på rent vatten. I fj...