Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

tisdag 9 mars 2021

Salsicha a la Wiggo och Henric

20-25 stk
ca 5 meter gristarm
2 kg svinekam (fet)
4 vitlöksklyftor 
2 msk fennikelfrø
1 msk peppar
30g salt
3 msk provance krydder
Ca 300g bacon
1/3 liten fänkål
2 vårlökar
8 msk majsmjöl
8 msk mjölk


Premiär för korvstoppar klubben på Liavegen i dag. 
Först användes så klart kvarnen på maskinen, därefter blev den utbytt till korvstopparpipen... 
🌭 
De fick till den perfekta balansen på smak och strukturen i smeten. Väldigt vällyckat blev det.
Tog lång tid på att steka dem eftersom vi inte ville att de skulle spricka 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Dag två på elitprovet

​Klockan ringde före 6.00. Det var framdukat för frukost när vi vaknade. Packade matsäck och gav Bill frukost. Vid sjutiden åkte vi ut till ...