Bloggarkiv

Leta i den här bloggen

tisdag 9 mars 2021

Salsicha a la Wiggo och Henric

20-25 stk
ca 5 meter gristarm
2 kg svinekam (fet)
4 vitlöksklyftor 
2 msk fennikelfrø
1 msk peppar
30g salt
3 msk provance krydder
Ca 300g bacon
1/3 liten fänkål
2 vårlökar
8 msk majsmjöl
8 msk mjölk


Premiär för korvstoppar klubben på Liavegen i dag. 
Först användes så klart kvarnen på maskinen, därefter blev den utbytt till korvstopparpipen... 
🌭 
De fick till den perfekta balansen på smak och strukturen i smeten. Väldigt vällyckat blev det.
Tog lång tid på att steka dem eftersom vi inte ville att de skulle spricka 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Sandbakkebua

Snart är det mitten av Juli. Enligt Yr.no kommer sommaren till Beitostölen nästa vecka. Det blir kul, kanske man kan ta ett dopp i sjön. De ...