fredag 28 juni 2019

Fisket har startat

Fiskesäsongen startar 15 Juni där vi har båt. Bellman blir så glad varje gång han ser en båt. Det är inga problem att ha med honom ut på sjön. Han ylar om han inte får åka med. Den här gången hade vi packat med hans resesäng som man kan göra om till en säck eller hundtält. Smidigt om det är blåsigt eller mycket mygg. Den här gången fick vi användning för den....
Bellman stod och balanserade på relingen, det har varit en tidsfråga om NÄR han skulle ramla i. Han är så stönig. Plötsligt ramlade han i, vi såg till att han inte trasslade in sig i fiskelinor eller ännu värre propeller. Vi var en bit i från land men han simmade tillbaka till båten. Det var bara att fånga upp honom och dra den blöta hunden upp i båten. Jag hade tänkt till innan vi åkte, så han hade selen på sig. Vilket underlättade räddningen. 

Här fick han sitta i säcken och torka i kvällssolen. Han blev inte rädd och det verkade inte som att han var bekymrad för båten. Vilken tur! Kanske han passar sig för att balansera nu i fortsättningen.
Vi fortsatte att fiska då det hade börjat nappa GA ska bra.




Det blev fika på ön. Där hittade vi en and under en sten. Hon låg nog på ägg. Fräste som tusan så först trodde vi att det var en orm. Vi lät henne vara och gick därifrån. 






Det blev en hink med fin fjällöring. Riktigt roligt. När vi kom i land rensade Wiggo fisken och myggen började attackera. Vi fick springa till bilen !
Väl hemma hade Wiggo satt igång rökeriet så det blev rökt fisk till kvällsmat.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kautakeino

Ja vi har bokat en helg till Kautakeino. Någon åker till Spanien och någon väljer att åka till Nord Norge… VG skriver att det är nu -34 grad...