torsdag 15 november 2018

Occidental Xcaret Destination

Hotellet vi bodde på blev uppköpt av Barcelo för två år sedan, men de har inte bytt namn än. Occidental Xcaret Resort finns listade i Vings lista på hotell i Playa del Carmen. Här kan man dock inte beställa de lite finare hotellrummet eller biljetten med obegränsat inträde till Xcaret parken. Booking.com har flera val av rum och säljer också rum med parkbiljett. 
Efter mycket fram och tillbaka tog jag beslutningen att boka direkt med hotellet. Det gav oss helt klart många fördelar. 
  • Transfer t/r hotellet ca 400kr pr. Person. En chaufför mötte oss när vi kom ut från flygplatsen i Cancun. Han hade med sig öl,vatten,dricka och tequila. Väldigt smidigt.
  • Jag blev medlem på Barcelos hemsida när jag bokade rummet. På så vis fick vi gratis internet för en enhet per rum under hela vistelsen. Annars kostade det 45dollae för 7 dagar
  • Rabatter i form av vouchers vi kunde används på SPA, special middagar. Värde upp till 500 dollar.
  • En snabbare check in disk i receptionen. ( vi behövde inte använda den eftersom det inte var kö när vi kom)
  • En mayavälkomst. Vi fick en matakalender och de visade oss hur man kunde läsa av den
  • First Club gjorde att vi hamnade i en byggnad med de som är medlemmar men vi hade inte tillgång till alla de fördelar som de hade. Bland annat hade de ett Club House vi inte hade tillgång till. 
  • Vi kunde använda oss av poolen där medlemmarna i First Club var. En stor och lite lugnare pool än de andra poolerna där det var skumparty och lekar hela dagarna.
  • Vi fick erbjudande att leva som ”Royal Level” för en dag. Det är hotellets VIP område. De har en egen pool, restaurang,strandområde mm. Vi valde att inte göra det då vi hade det så fint där vi var.
Personalen på hotellet uppskattades till ca 300 personer sa min SPA terapeut. Då räknade hon inte med alla djuren som lever vilt på hotellområde. Hon sa att aporna ser på oss; att det är vi som är på besök hemma hos dem. Inte tvärtom. Det smugglad mognat några ton bananer i från buffén även om det står överallt på skyltar att du inte ska mata djuren. Men det är hemskt svårt att låta bli!
Tvättbjörn,Hjort,Flamingo,Papegojor,Sköldpaddor,Iguaner,Katt,Orm,Sekere,Apor,Fladdermöss och många olika färgglada fåglar såg vi. 


Skumparty i aktivitetspoolen varje lördag Kl.15:00
Vi var också med på Aqua Zumba (Tisdagar)


Flera gömda badvikar. Det tog oss ett par dagar att hitta hit.

Det finns två ingångar från hotellet och in i Xcaret parken. Det här är den vi döpte till ”knarktunneln”det var en lång, lång tunnel vi gick i nästan varje dag. Då hamnade vi mitt i parken och det var nära till allt. Men det är en stor park med mycket att se och göra, det tog oss ca 3 dagar att gå igjenom det vi ville se.


All inclusive betyder många drinkar. Eftersom hotellet har en Eco certifiering ( i mexikanska mått) fick vi aldrig sugrör till drinkarna, det tyckte jag var helt okej. Det kan bo 1500 gäster på hotellet, tänk om de dricker i snitt 5 drinkar om dagen. Förmodligen mer... det blir mycket plast.

Hängmattor är de bra på! Lite överallt på området har de satt upp hängmattor man kan ta en siesta i.

Promenaden ner till saltvattensbassängerna. 

Varje kväll kom det Mayaindianer i receptionen och spelade.


Tyvärr måste man ha armband på sig hela tiden. Ett för hotellet och ett för parken. Det är lite jobbigt på flera sätt. När vi besökte Playa centrum så sa försäljarna att de jobbade på vårt hotell, kände vi inte igen dem?
Olika färger på banden gör att du ser vem som är VIP,First Club osv
Och du får fina vita ränder på armarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Isfiske och silver

Isfiskartävling på Miron. Här var det full rulle hela lördagen med stora och små isfiskare. Tävling i kastspö för barnen med indelning i frå...