tisdag 16 oktober 2018

Netabu

Tog med Åge och Alex till Netabu i eftermiddag. Gjorde en smet med våffelröra hemma och hälde den i en flaska. Pulverkaffe,sylt,brunost,römme och vatten packade vi ner. Huvuduppgiften var egentligen att vi skulle fylla på vinterved i stugan. Bellman trodde nog att vi skulle på jakt men han skrek faktiskt inte så högt som han brukar. 
När vi kom fram fixade killarna brasan och började steka våfflor. Jag fick hjälpa Alex att träna Ted i att söka upp människor. Han hade på sin fina Reddningshundväst med blått ljus. Jätteduktigt var han. Bellman var dock inte lika nöjd där när han hörde oss springa runt i skogen och han stod fastbunden.
När vi tränat klart gick vi tillbaka till Netabu. Våfflorna blev pannkakor i stället då det oanvända våffeljärnet inte riktigt fungerade. Det måste nog smörjas in ordentligt, det blev bara kladd... eller pannkaka. Så vi stekte plättar på gasolspisen istället. Gott blev det!
Flugorna vaknade till liv i taket och Wiggo skulle flytta klisterremsan vi har hängt upp. 
Han kallade rätt upp i taklampan där det står 6 kubbljus. Det flög stearin i hela rummet. Wiggo fick stearin i huvudet och på ryggen. Tack och lov blev ingen bränd... en jäkla tur. Vi tog med överkastet till sängen hem och ska försöka stryka av stearinet på det och på Wiggos skjorta. Överkastet behövde en tvätt ändå så det gjorde inte så mycket.

Havrepannkakor

Kvällen kom fort och det blev mörkt

suddig Åge


Mysigt! Där är ljuskronan i taket också 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Hund på rymmen

I går efter jobbet lagade vi (läsa Wiggo) middag. Efter middagen tog vi med hundarna på promenad. Jag hade sett lite tidigare på dagen att d...