torsdag 20 september 2018

Paris dag 2

Vaknade sent i morse runt klockan 08:30 och gick ut och letade upp ett frukos ställe. Hittade ett av många caféer vid Sacre Ceour. Här startade dagen med starkt kaffe och en croque espanjol. En varm smörgås med manchego och salsicca.  Skolungar gick förbi, folk med baguetter och folk med små hundar. Asiatiska turister med selfie stång, Amerikanska turister och folk på cykel. Det är folk med elektriska sparkcyklar överallt... de kör som galningar. Sparkcyklarna tar sig fram överallt men det ser livsfarlig ut!

Efter frukost promenerade vi till Pont Neuf. Den går till ön som också Notre Dame ligger på. Två flugor o en smäll alltså. Vi strosade runt, såg på folk och åt glass på Hägen Daz.

PÅ Pont Neuf



Notera Dame

Salt caramell Crunch.  Eftersom vi har vägrat att åka med lokaltrafik har vi fått ganska många mil på stegräknaren. Innan vi gick tillbaka till hotellet tog vi en sväng till Les Halles . Det är ett stort köpcenter under backen. Ingen av oss var på jakt efter något speciellt men på Body Shop hittade jag en fotkräm som kan bli fin att ha efter loppet på söndag.
Vi gick tillbaka till hotelle och vilde. Sedanversionen det bara att byta om och äts middag innan showen startade på Moulin Rouge.

Vegetarisk Lasagne. Öl kostar ca 6-8 euro, middag allt från 12-25 euro. Vi har inte handlat eller ätit speciellt mycket. Glassen var svindyr,betalade 9 euro för en bägare !

Metrostationen utanför hotellet

Kvällens show på Moulin Rouge startade kl 21:00. Vi fick dela ett bord med ett par i från Wales. De var väldigt trevliga så det var tur. Det var fullsatt och inte lov att filma eller ta kort. Showen bestod av 20 tal dansare i olika kostymer som dansa och sjöng. I mellan danserna var set akrobatik med rullskridskor, med ringar och mini hästar. Det mest häppnandsväckandw var när golvet öppnade sig och en tjej dök ner i en pool fyld med vatten och levande, GIGANTISKA ormar. Det var när jag gick ut. Tack och lov satt vi långt ifrån scenen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Kaptein Bill av Maurvangen

Utställning i Kongsvinger 5 maj. Bill var inte imponerad av de andra hundarna. Han morrade lite om de skickade en kall blick åt hans håll. W...