Eric


Eric 5 månader på Bitihorn, den här bilden vann jag pris för.

Eric föddes i Molkom på Getebols kennel den 1 Juli 2005.
Han hette då Bell men när han kom till oss fick han namnet Eric, efter mormors gamla dalmatiner Erik. Han fick flytta med till Beitostølen och växte upp på skidskolans kontor.
Eric fick pendla lite mellan Sverige och Norge när han skulle jaga hare. Det var det absolut bästa han vist. Vi tog också med honom på en eller två utställningar. Problemet var att han var så snäll, så när domaren kom och skulle mäta honom bara la han sig ner på backen, eller satte sig. Och väntade på godbit.

Beito Aktiv Sommar 2006
Hemma hos Mormor i Näs sprang han lös på backarna. Korvkiosken ( mormor) var alltid öppen  och han sprang inte långt bort i från källan till godis. Han gillade inte att åka båt eller att bada, men att springa lös på öarna och äta blåbär. (som jag fick plocka åt honom), det gillade han.

Haugseter Fjellstue var också en stor dela av hans första år. Här fick han vara hotellhund och tog rollen väldigt bra. Både sommar och vinter. På vintern körde vi in med scooter och släde. Han hade sin egna scooter overall och doggels på. Fantastiska vinter dagar långt inne på fjället. Det har blivit många mil med längdskidor också.


Några dagar före nyårsafton 2007 blev Eric påkörd av en bil när han var på jakt i Årjäng. Det visade sig vara ett av de mest komplicerade operationerna de någongång hade gjort på Djursjukhuset i Karlstad. Efter olyckan följde 6 månader med rehablitering och veterinärbesök för Pappa. Han delade säng med Eric och körde akut till Karlsatd i från Gjøvik när badaget en natt satt för stramt.
Ett liv går inte att värdesätta i pengar men försäkringen täckte bara  ca Kr30.000,- av den totala kostnaden. Det var en tuff period för pappa med många vakna nätter och ompysslande.
Men Eric reste sig starkt och benet läkte, han fick bära med sig ärren på benet och låren efter skruvarna.
Eric på djursjukhuset i Karlstad
Han blev till slut så van att bli behandlad att när det var dags för kloklipp eller behandling av små sår, bara la han sig på golvet och sträckte upp tassen man ville ha.


Många, många personer har lärt känna Eric under årens lopp. På skidskolan kom det gäster år efter år och frågade efter honom. Han blev fotograferad av japanska turister och tyskar kom in och frågade efter rasen och berömde hans exteriör.
Han fick också sina " 5 seconds of fame" när han plötsligt dök upp på TV i serien Tangerudbakken
Den där näsan alltså...

Korvkiosken och Eric på Smöga,NäsMormor,Mamma och Eric på promenad i Beitostølen
De var på besök på Beitostølen och ville aboslut ha med Eric på film.
Det engelska resebolate Inntravel har också fattat tycke för Eric. De senaste åren har han varit med i deras resekatalog och de skriver i varje mail och frågar hur det går med honom.

Jag, pappa och Wiggo tog med honom till Sørøya på jakt en vecka. Det var första gången han fick flyga. Vi flög till Alta och hyrde bil, vidare till Sørøya med färja. Det blev en vecka med mycket väder, ripor och harjakt. Det var verkligen en drömresa. Eric har aldrig varit så trött...
Efter middagen gick han och la sig varje kväll i sin egen säng.


Annars har han haft många, många nätter på hotell i både Sverige och Norge.
Han brukar finna sig till rätta ganska snabbt. På några hotell har han fått gått lös inne då han öppnat hotell dörren inifrån och bara traskat ut. Sist sommar i Ålesund, men då fick han problem när han skulle åka hiss ner själv, han klarade inte trycka på knappen till receptionen.
Som tur var hadde han lite förstånd och gick tillbaka in till hotelletrummet och bredde ut sig i dubbelsängen. När vi då kom tillbaka efter middagen i restaurangen lång han där med dörren på vid gavel. Hej hej!

Han fick också tillfälle att träffa superstjärnan Ellie Goulding. Tillsammans med henne och fotografen bodde vi  i en stor stuga på Tyin/Filefjell. Det var en resa vi aldrig kommer att glömma. Kolla här

Erics födelsedag har firats med dunder och brak varje år, tyvärr inte det här året. Han fyllde 12 år för 4 dagar sedan. Vi brukade bjuda in hundar och bjuda på tårta. Ett år när mormor var med på Beitostølen blev det ett riktigt stor kalas tillsammans med Dennis och Tinka de har också gått vidare det sista åre tyvärr.

På Hunton hytta, Beitostølen
Vinterakt i Langmorkje
Jag och Pil, eric förgångare 1985
Dalmatinern Erik, jag och morfar
Nu har världens bästa vän somnat in och vi får minnas alla fina stunder vi haft tillsammans. Nya tider och vi har så klart vårt nya yrväder Bellman med oss.
Ludde och Jag

Bellman och Eric Maj 2017


posted under |

2 kommentarer:

Lotta B sa...

Så otroligt fint skrivet <3 <3 <3

Linda Stridh sa...

Eric <3

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare