Road trip till Ålesund

Vi tog turen till Ålesund. Solen stekte och vi möttes av sommar. Uteserveringarna var öppna och det var folk överallt. Vi checkade in på Hotell Brosundet, mitt i centrum vid bryggan. Hotellet är designat av den kända firman Snøhetta.
Eric fick följa med så klart, Bellman är fortfarande på "kollo" i Årjäng.
Eric älskar att bo på hotell. Kanske lite för bekväm. När vi åt middag första kvällen hade han öppnat rumsdörren och gått ut i hallen, på femte våningen. När vi kom upp efter middagen låg han med dörren på vidgavel och tittade på oss. Som om vi hade gått in i fel rum? Det verkade vara hans säng.
Tack och lov fick vi plats alla tre, men hjälp vad varmt det var. Solen hade legat på hela dagen och det lilla vindsfönstret gick inte att öppna helt ut. De hade satt in en extra fläkt på rummet, men det blev fortfarande lite før varmt för att sova gott.
Trött hundtass

Vi intog en finare middag på Restaurang Maki, vilket är hotellets egna restaurang. Där fick vi välja på 4 eller 7 rätter. Vi valde den mindre menyn på grund av att det vat väldigt varmt och vi ville inte låta Eric vara ensam för länge. Hotellets gäster var mestadels Amerikanare och Australiensare.

Svalkande öl på bryggan utanför hotellet

Eric hade självklart egen stol. Alla asiater och amerikanare kom fram och pratade med honom. Han ställde upp som fotomodell ett antall gånger också.

Första rätten var en sallad med vit fisk ( kommer inte ihåg vilken),gröna ärtor,ärtskott,krusbär m.m

Fisksoppan var JÄTTE GOD

Huvudrätten, väldigt fint symfoni på tallriken. Smakade lika gott som det ser ut

Tadaaaa...Det enda felet med menyn kom till sist. En efterätt du ska DELA. Vaaa..Vem vill dela sid efterätt? Särskilt när den smakade så gott som den här. Chocklad mousse med vitchoklad,blåbär och kaksmulor på toppen. Serverat i en lerkruka och dekorerat med ett kexträd.

Efter middagen blev det en promenad med Eric i närheten av hotellet. Magisk sensommarkväll.

Ålesund brann i Januari 1904, de flesta byggnader som den på bilden är i från efter branden.
Flera av byggnaderna påminner mig om Harry Pottes värld. 

Båttrafik dygnet runt i sundet

Det fanns många pokemons i Ålesund, den här statyn är ett Pokestop. Jag lärde mig faktiskt lite mer om staden genom spelet. Eftersom de flesta Pokestop var i en park, staty eller en historisk minneplats.

Hotell Brosundet är det ljusa huset till vänster i bilden

Fiskarkvinna tar hand om fisken på bryggan

Harry Potter, vad var det jag sa? Hogwarts i Ålesund?
 Nästa morgon ( torsdag morgon) bestämde vi oss før att uppsöka Devoldfabriken. De har utförsäljning av moods of Norway, Le Creuset, Devold,Helly Hansen och ett par andra märken. ca 30 minuter i från centrum. Här fick vi tag i ett par nya grytor från Le Creuset och jag en skjorta i från Bergans. MEN priserna på Devold var inte bättre än hemma.
Efter lite shopping åkte vi tillbaka till hotellet och bytte om till träningskläder. Körde vidare ut på en annan ö och gick upp till Sockertoppen. En tur som tog ca 1,5 timme t/r. Perfekt att få svettas lite, tyvärr var inte sikten den bästa då det hängde stora dimmoln runt toppen.


På stigen upp passerade vi ett villaområde, se den vackra blå busken.


Ålesund där nere...Toppen är bara 314møh men det kändes mycket högre eftersom du har havet rätt nedanför. På Beitostølen bor vi på 930møh

Eric poserar för kameran

Jag mutade Eric med lite blåbär på den här bilden


1 kommentarer:

Linda Stridh sa...

Såå fina bilder!

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Gadgeten innehöll ett fel

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare