Påsklov i fjället

Äntligen tog påskveckan slut!
Torsdag eftermiddag packade jag och Wiggo fjällpulkan. Eric fick på sig sin sele och vi begav oss in till Haugseter. Det har varit fantastiskt väder i flera veckor och alla glada påskturister har berättat om sina strapatser. Nu blev det vår tur. 
Det var ett snabbt spår in till Haugseter den här dagen, lite isigt i spåren men de nya skidorna fick visa vad de gick för. Vi mötte folk som gick upp backarna för att de inte hade fäste på skidorna. Ojusta som vi var stannade vi och pratade med dem och visade upp våra skitech/fällor. Vaxfria skidor är det som gäller nu när det är "påsksnö".
 Vi hade beräknat att det skulle ta ca 2 timmar att gå de 17 km in till Haugseter Fjellstue. Men det tog oss bara 1,5 timme, vi hade gott driv framöver. (speciellt Eric) Det var en del vind när vi gick över sjön men det var bara härligt och friskt. Kvällen avslutades med ett glas rött och vi fick träffa en av de nya tjejerna som ska driva Haugseter i sommar. Det var inga andra gäster på hotellet så Eric kände sig som hemma direkt.
Wiggo fick dra pulkan

Jag och Eric på isen

Vackrare vyer får man leta länge efter

Scooter/längdskidspåret över isen till Haugseter

Fjellfie

Home sweet home...(för ett par nätter iallfall)

Fredag morgon på väg til Titrabu

Sökte lä inne i Titrabu

Eric relaxar i receptionen på Haugseter
Fredag morgon begav vi oss ut på en längre tur över isen och mot Kejsaren. Det blåste ganska mycket och vi tog en pause i Titrabu. Eric älskade det, han hoppade runt och nosade på allt. På vägen tillbaka till Haugseter stannade vi till hos ett par bekanta vi inte träffat på länge. De har en hytte inte långt i från Haugseter där de låser in sig ett par gånger om året för att slippa stress och maset i Oslo. Eric såg en hare när vi nästan var tillbaka på Haugseter och hans skall kunde nog höras hela vägen till Beitostölen.
10 år gamla Eric är het på gröten när haren studsar förbi.
På eftermiddagen badade vi bastu och väntade in resten av Skidskolan. Avslutningsfest på kvällen med god mat och massa, massa dricka....
De flesta åker hem den här helgen. Det har varit en fantastisk säsong och man kommer väldigt nära varandra. Det är alltid trist när det närmar sig vår och alla åker hem till sitt. Förhoppningsvis kommer många av dem tillbaka nästa år. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare