Grooms Dinner and Harvest Festival

I går eftermiddag åkte vi in till Ely, ca 30 minuter ifrån vår camp. Det var Harvest Festival och parken var full med försäljare. Vi såg allt ifrån ostkaka på pinne till jaktkläder. Vi fick med oss en liten flaska med Habanero marple suryp, chili sirap. Ely är en liten turist stad men nu är det lågsäsong här. Vi satte oss på en bänk i skuggan och nästan alla som gick förbi såg på oss och sa Hej! Ytterst oskandinaviskt ;). Vi nämnde det för ett par av bröllopsgästerna, de menade att det var det skandinaviska arvet som gjorde alla så gästfria här uppe i norr. I Florida för exempel är inte invånarna lika gästvänliga menade de. Vi har heller inte någon nyckel till stugan vi bor i, vi fick besked om att inte låsa den då de inte är helt säkra på var de har nycklarna. 
Brudgummens middag var på en pub som heter The Boathouse i Ely. De brygger sitt eget öl och hade många varianter. En av sorterna hette Bluberrie Blond. Det var en lätt lager med blåbär i. Det var ca 30 gäster som var inbjudna till Brudgummens middag av totalt 110 gäster. Mellan 100-200 gäster räknas som ett ganska litet bröllop, närmar det sig 3-400 räknas det som ett stort bröllop.!!
Brudparet delade ut presenter till brudnäbbar och bestman(Derek). Brudparets föräldrar höll tal och det var annars en väldigt avslappnad stämning. Till middagen fick vi ölpoletter vi kunde använda i baren. maten bestod av en grönsallad till förrätt och friterad fisk med grönsaker till huvudrätt. MYCKET friterad mat i det här landet.
 Efterrätten blev serverad i campen vid läger elden. Marshmallows med kex och choklad, inte alls kladdigt haha....
I Ely Peace Coffe, kände mig som hemma här.
Drive in bank.... Kanske vore något för kalla dagar i Norge?
En rullande grill, gigantisk som allt annat i USA
Harvest Festival Ely

Popcorn:) tydligen väldigt speciellt för amerikanarna när man inte använder en micro för att popa popcorn .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej skriv gärna några rader till mig.
Det är så trevligt att få en lite hälsning

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida

Beitostølen just nu

Translate my blogg

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

this widget by www.AllBlogTools.com

Besökare